Sramne optužbe na račun Vulina posle suđenja
alo.rs
Tekst
Tekst, Foto: Printscreen

Pojedini mediji su optužili ministra unutrašnjih poslova da se rugao Albancima kada ih je nazvao Šiptarima.

Međutim, Aleksandar Vulin je tokom suđenja objasnio da je reč "Šiptari" upotrebio iz poštovanja, kao i da je tužbu doživeo kao kompliment.

Ministar Vulin je branio srpski narod zbog izjave Stuble Haradinaj.

- Srbi su narod koji se ponosi svojim imenom i ne traži od drugih da ga oslovljavaju drugačije nego što oslovljava sam sebe. Ako se Haradinaj Stubla stidi što je Šiptarka ne treba da se ljuti na mene. Kako zovu sebe tako ću ih i ja zvati, kada iz svog jezika izbace reč Šiptar i ja ću ih zvati kako god da počnu da zovu sebe. A do tada poštovaću njihove običaje i jezik, i Šiptare ću sa poštovanjem oslovljavati kako sami sebe zovu, Šiptari - izjavio je tada ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući izjavu Meljize Haradinaj Stuble koja je izjave srpskog ministra odbrane ocenila kao neprihvatljive i zatražila od međunarodne zajednice da ne ćuti.

Tada je ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio da međunarodna zajednica može da se oglasi povodom njegovih izjava, kako je zatražila ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Meljiza Haradinaj Stubla, ali da ne bi trebalo da propusti da osudi OVK zločine i zatraži pravdu za pobijenu srpsku decu, proterane Srbe i spaljene manastire. Vulin je, reagujući na komentar Haradinaj Stuble koja je izjave srpskog ministra odbrane ocenila kao neprihvatljive i zatražila od međunarodne zajednice da ne ćuti, istakao da bi međunarodna zajednica trebalo da se oglasi i oko napada na srpsku decu u Donjoj Brnjici, zbog toga što Zajednica srpskih opština još nije formirana i zato što je od 1999. na Kosovu i Metohiji ubijeno više od 1.000 Srba i nealbanaca a niko nije odgovarao.

Pročitajte još: