Petar Petković
Privatna arhiva
Petar Petković

Privatna arhiva

Petar Petković, Foto: Privatna arhiva

- Posle interesovanja medija, obaveštavam javnost da je MIP odbio zahtev srpskog zvaničnika Petra Petkovića za posetu Republici Kosovo“, navela je Haradinaj - Stubla u objavi na Fejsbuku, prenosi Kosovo onlajn.

Prema njenim rečima, to se dogodilo, jer se Srbija i dalje ponaša destruktivno.

- Nastavak kršenja i zlostavljanja proizvoljnim hapšenjima i nezakonitim pritvaranjem građana Kosova (prošle nedelje!), korišćenje ilegalnih i tajnih puteva za uvođenje sumnjivih "vakcina“ na Kosovu u cilju ugrožavanja državne bezbednosti i javnog zdravlja. Pokušaj da se nastavi kampanja protiv kosovske državnosti - nedavno je Katar pozvao da ne ''lobira za Kosovo'' flagrantnim kršenjem sporazuma iz Vašingtona i Brisela, povećavanjem provokacija, pretnji, lošeg ponašanja i prljavih igara koje donose nesigurnost i destabilizaciju u region i šire! Stoga, neka se drže podalje od Kosova - napisala je Haradinaj-Stubla.

Postupak albanskih političara, ističe Petković, govori o tome da im je politički marketing važniji od života i bezbednosti ljudi. Istovremeno, ovakvo ponašanje Prištine pokazuje i da Evropska unija nije u stanju da obezbedi poštovanje postignutih sporazuma, među kojima je i onaj o slobodi kretanja.

-Ne želimo da na bilo koji način učestvujemo u pojačavanju tenzija u pokrajini, jer se takva atmosfera uvek prelije preko leđa našeg naroda, ali u jedno svi mogu da budu uvereni - niko ne može da nas zaustavi da pomognemo svom narodu. Pomoć države Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju će stići do našeg naroda ugroženog poplavama, kao što smo i obećali-podvlači u saopštenju za javnost direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, koji je planirao da poseti domaćinstva ugrožena poplavama u srpskim sredinama na KiM, jer je Kancelarija za KiM najavila pomoć u saniranju nastale štete.

Pročitajte još: