MIROSLAV PAROVIĆ PORUČIO ZA ALO! Spremimo se za sukob NATO i Evrope!

Miroslav Parović, predsednik Narodnog slobodarskog pokreta, kazao je za „Alo!” da moramo biti spremni za sukob NATO i Evrope i poručio da Srbija treba da ide ka većoj bezbednosnoj saradnji sa državama Evrope.

Miroslav Parović
Miroslav Parović, Foto: Promo

Koliko je realno da se NATO i Evropa sukobe?

- Ako ste pažljivo slušali minhenski govor Angele Merkel, ona je jasno rekla da Evropljani više ne mogu računati na SAD i Veliku Britaniju. To znači da budućnost Evrope više nije NATO kao politički i vojni savez, već će se ubrzano raditi na stvaranju evropskih vojnih snaga. Tu će biti linija sukoba NATO i Evrope.

Da li se to može sprovesti na miran način?

- Teoretski može, ali imajući u vidu radikalizaciju NATO politike, koju posebno vidimo na Balkanu i tom užurbanom prijemu Crne Gore i verovatno Makedonije, može se naslutiti da će NATO ipak svoj status kolonijalne sile pokušati da očuva kreiranjem i upravljanjem krizama.

Po tome što ste rekli, čeka nas nova destabilizacija?

- Sve je izvesnije da se Balkan priprema kao poligon za odmeravanje snaga između NATO i Evrope. U tom odmeravanju, Srbija, ali i mi Srbi kao narod, ostali smo kao poslednji „neopredeljeni“, dok su ostali milom ili silom u rukama NATO.

Šta je po vama bolje rešenje za Srbiju?

- Mi smo kao narod u temeljima evropske civilizacije i kao takvi smo dužni da te temelje branimo jer samo tako branimo i sebe. Pasivna politika nam neće pomoći i mi odlučno moramo krenuti u pravcu tih novih evropskih dogovora i integracija. Za početak, kroz politiku neutralnosti treba da održavamo prohodnim put saradnje Berlina i Moskve, a vrlo brzo treba ići ka većoj bezbednosnoj saradnji sa državama Evrope, jer realno sada imamo iste neprijatelje i zajednički interes.

Dakle, vi ste da Srbija bude u zajedničkim oružanim snagama Evrope?

- Formiranje takvih oružanih snaga bi značilo da je Evropa oslobođena NATO i da je počela da se brani od islamističkog terorizma i mafija koje su podržane od NATO, a tu pre svih mislim na crnogorsku i albansku. To bi ujedno bila Evropa u kojoj bi Moskva bila jedan od stubova. Mislim da ne postoji nijedan Srbin koji ne bi bio za tako nešto.

 • Korisnik: Milojko
  30/06/2017 - 10:23
  EVE TI GA SAD! ŠTA REČE OVAJ PA OSTA ŽIV!?
 • Korisnik: toma
  30/06/2017 - 07:57
  Jel' to onaj pametnjakovic sto je osvojio 0,0003% glasova na izborima?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi