"Spremaju ubistvo Mladića!" Nakon telefonskog uključenja srpskog generala u emisiji kod Marića oglasio se i Šešelj i poslao zabrinjavajuću poruku!

„U njegovom stanju, ako ga kao mene 2003. kazne zabranom kontakta s porodicom i spoljnim svetom, to bi značilo njegovu smrt“

Milomir Marić u jutarnjem programu
Milomir Marić u jutarnjem programu, Foto: Youtube screenshot

Telefonsko uključenje Ratka Mladića u jučerašnju emisiju Milomira Marića zapalilo je region. Zbog obraćanja uživo u programu televizije sa nacionalnom frekvencijom nekadašnjeg generala Republike Srpske, koji je u Hagu prvostepenom presudom osuđen za ratne zločine, oglasila i predstavnica Mehanizma za krivične sudove (naslednik Haškog tribunala), koja je navela da će biti pokrenuta „istraga kako je do toga došlo“.

- Pritvorenici nemaju pravo da razgovaraju sa medijima bez dozvole suda. Reč je o verovatnom kršenju pravilnika o pritvoru - rekla je Helena Egelston.

 

Vojislav Šešelj, lider SRS-a, koji je u tom trenutku bio u studiju, izrazio je bojazan da bi bilo kakve sankcije protiv Ratka Mladića značile i njegovu smrt.

- Vidim da su najavili pokretanje istrage zbog njegovog uključenja. I meni su tako 2003. kada sam se uključio tokom konferencije za medije Srpske radikalne stranke na mesec dana zabranili sve kontakte i posete i to su onda ponavljali narednih sedam meseci. Ja sam tada bio potpuno zdrav, a ako nešto slično sada urade generalu Mladiću, u njegovom stanju, i ako ga odseku od porodice i kontakta sa spoljnim svetom to će biti ravno pokušaju ubistva. Moramo da reagujemo, apelujem na vlast da se suprotstavi takvoj eventualnoj odluci- naveo je Šešelj i nastavio:

- Kada je zvao sina iz Haga, nije znao da je u emisiji i onda se potom razgovor nastavio minut-dva. Ratko Mladić ne može da ostane živ ako ga izoluju.

Vojilsav Šešelj
Vojilsav Šešelj, Foto: Printskrin

Kada je reč o uključenju, Ratko Mladić je prvo pozdravio goste u studiju, a posebno Vojislava Šešelja.

- Ljubi vas deda Ratko. Ovaj Marić neka dođe da me obiđe, neka on intervjuiše Vojislava Šešelja, a i Voja neka dođe… Darko, reci Voji da dođe da igramo šah, jer sam ga poslednji put tukao 7:1. I to mu je bila prisutna i ona njegova „kosovka devojka“, a ipak je loše prošao - poručio je Mladić.

On je pozdravio i Šešeljevog sina i ocenio da će biti bolji od oca, kao što je i njegov sin bolji od njega, a Pavela Dorohina, ruskog poslanika Državne dume iz redova Komunističke partije Rusije, pozdravio je na ruskom jeziku.

- Poseban pozdrav za Rusiju. Pozdravi Komunističku partiju sovjetsku, pardon, Ruske Federacije. Pozdrav za Pavela i neka otvori oči šta ovaj NATO hoće, mnogo se širi ka Rusiji. I neka Voja malo smrša. Živi bili - rekao je Mladić.

 

Mladić je pred Haškim tribunalom prvostepeno osuđen na doživotnu kaznu zatvora po 10 od 11 tačaka optužnice, a na tu presudu je njegova odbrana uložila žalbu.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi