Vojilsav Šešelj
Printskrin
Milomir Marić u jutarnjem programu

Youtube screenshot

Milomir Marić u jutarnjem programu, Foto: Youtube screenshot

- Pritvorenici nemaju pravo da razgovaraju sa medijima bez dozvole suda. Reč je o verovatnom kršenju pravilnika o pritvoru - rekla je Helena Egelston.

Pročitajte još:

 

Vojislav Šešelj, lider SRS-a, koji je u tom trenutku bio u studiju, izrazio je bojazan da bi bilo kakve sankcije protiv Ratka Mladića značile i njegovu smrt.

- Kada je zvao sina iz Haga, nije znao da je u emisiji i onda se potom razgovor nastavio minut-dva. Ratko Mladić ne može da ostane živ ako ga izoluju.

Vojilsav Šešelj

Printskrin

Vojilsav Šešelj, Foto: Printskrin

Kada je reč o uključenju, Ratko Mladić je prvo pozdravio goste u studiju, a posebno Vojislava Šešelja.

On je pozdravio i Šešeljevog sina i ocenio da će biti bolji od oca, kao što je i njegov sin bolji od njega, a Pavela Dorohina, ruskog poslanika Državne dume iz redova Komunističke partije Rusije, pozdravio je na ruskom jeziku.

- Poseban pozdrav za Rusiju. Pozdravi Komunističku partiju sovjetsku, pardon, Ruske Federacije. Pozdrav za Pavela i neka otvori oči šta ovaj NATO hoće, mnogo se širi ka Rusiji. I neka Voja malo smrša. Živi bili - rekao je Mladić.

 

Mladić je pred Haškim tribunalom prvostepeno osuđen na doživotnu kaznu zatvora po 10 od 11 tačaka optužnice, a na tu presudu je njegova odbrana uložila žalbu.