Bil Klinton
Profimedia
NATO bombardovanje 1999. godine

NATO bombardovanje 1999. godine

NATO bombardovanje 1999. godine, Foto: NATO bombardovanje 1999. godine

- Molim se da se vatra nebeska obruši na Srbe - rekao je Otac Pjer, poznati francuski sveštenik i humanitarac, po povratku iz Sarajeva i posete Markalama 2, na svojoj konferenciji za štampu.

Pročitajte još:

- Što se Srba tiče… To je danas jedan bolestan narod – General Žak Kot, bivši komandant UNPROFOR-a u Bosni i Hercegovini, Vojni mesečnik Difens nacional, jun 1997. u Pariz.

- Srbi nisu naročito pametni … Srpska deca se više neće smejati - bila je to zlokobna pretnja Lorensa Inglbergera bivšeg državnog sekretara SAD-a.

- Srbi trguju ljudskim organima svojih žrtava kako bi obezbedili novac za svoj rat… Trebalo bi da đavolski bombardujemo Beograd! - izjava Pola Džeksona, urednika lista “Kalgari san” za Fani star, 13. oktobar 1992.

- Mi treba da Srbiju osudimo na karantin, sve dok se virus koji ona nosi ne izbriše – David Gompert, stariji direktor za Evropu u Savetu za nacionalnu bezbednost u vreme Bušove administracije, Časopis “Forin afers”, jul-avgust 1994. godine.

- Srbe treba baciti na kolena - bila je izjava Klausa Kinkela, nemačkog ministra inostranih poslova, data 27. maja 1992. godine.

- Srbi su zločinački dupeglavci - reče Ričard Holbruk 6.novembra 1995.godine u “Njujorker”-u, kao tadašnji Klintonov emisar u Jugoslaviji.

Margaret Tačer

Margaret Thatcher Foundation

Margaret Tačer, Foto: Margaret Thatcher Foundation

- Zaustavite Srbe. Odmah. Zauvek – Margaret Tačer, bivša premijerka Velike Britanije, u” The Nev Iork Times “4. maj 1994.

- Uostalom, bosanski Srbi su za nas uvek bili i ostali samo banda razbojnika i ubica – Johan Fric, direktor bečkog dnevnika Di Prese i direktor Međunarodnog Instituta za Štampu.

Gle čuda! Upravo ovaj Johan Fric imao je u to vreme veliku moć nad štampom i velikog udela u satanizovanju Srba!

- Predlažem da se srpskoj deci zabrani u školama učenje srpske nacionalne poezije - prof. dr Rolf-Diter Kluge, direktor slavističkog seminara Univerziteta Tibingen, na okruglom stolu Univerziteta u Tibingenu, 1997.

- Srbi su nemilosrdni ljudi, spremni zaklati nožem, što mogu zahvaliti svom slovenskom poreklu - izjava je Fransoa Kremio-a, pripadnika francuskih snaga SFOR-a, u maju 1995.

- Neka se Srbi podave u sopstvenom smradu - izjava (verovatno njemu najdraža) Helmuta Kola, nemačkog kancelara, početkom 1998. godine.

Preporučujemo još:

- Vodićemo protiv Srba rat: diplomatski, ekonomski, politički, propagandni i psihološki – Džejms Bejker, državni sekretar SAD-a na američkoj TV, jun 1992.

- Ovo je borba između dobra i zla, a NATO neće dozvoliti da zlo nadvlada – Vilijam Koen, američki državni sekretar za odbranu, proleće 1999.

Bil Klinton Toni Bler

AP

Bil Klinton Toni Bler, Foto: AP

- Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob. To je bitka između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva – Toni Bler, britanski premijer tokom NATO agresije na Srbiju 1999.godine.

- Srbi sprovode teror i siluju albansku decu – Bil Klinton, američki predsednik, govor na proslavi 50-godišnjice NATO pakta u Vašingtonu, 23-25.april 1999.

- Prošle nedelje imali smo devetoro ubijenih Srba, ove nedelje – osmoro. To je jasan napredak – Bernar Kušner, Šef civilne misije UN na Kosovu i Metohiji u izjavi za TV” France 2 “krajem marta 2000. Isti onaj koji se izdaje za velikog “mirotvorca”!