Dragan Đilas, Saša Janković, Vuk Jeremić predizborni skup
Alo/Rajko Ristić
Dragan Đilas, Saša Janković, Vuk Jeremić predizborni skup

Alo/Rajko Ristić

Dragan Đilas, Saša Janković, Vuk Jeremić predizborni skup, Foto: Alo/Rajko Ristić

 Dogovor između kandidata za gradonačelnika Dragana Đilasa i medijskog maga Dragana Šolaka da Šolak sa skoro pet miliona finansira Đilasovu kampanju, kako „Alo!“ saznaje, sklopljen je još krajem avgusta, kada se Đilas u javnosti nećkao po pitanju kandidature! 

- Da će Šolak biti glavni finansijer, koji će mu obezbediti milione, njih dvojica su se dogovorili na jednoj luksuznoj jahti, najverovatnije na Crnogorskom primorju. Đilas je Šolaku zauzvrat obećao da će kada postane gradonačelnik zajedno zagospodariti medijima i biznisom u Srbiji, kao i da će mu obezbeđivati i dozvole za građu nekih zgrada, budući da Šolak ima i takve ambicije - kaže naš izvor.

On podseća da je Šolak, jedan od glavnih finansijera Dragana Ðilasa u kampanji za gradonačelnika, suvlasnik kablovskog operatera SBB i da je još krajem oktobra obezbedio čak 4,5 miliona evra na ime prodaje zgrade u ulici Antifašističke borbe 13 b u Beogradu, a Đilas upravo taj novac troši na kampanju!

Dragan Šolak

Printscreen Youtube

Dragan Šolak, Foto: Printscreen Youtube

 

Devojka mu dala 7.500 evra

Ana Dabović, košarkašica Fenerbahčea i srpska reprezentativka, donirala je 900.000 dinara ili oko 7.500 evra za kampanju svog dečka Dragana Ðilasa za beogradske izbore. Osim novca koji je uplatila Dabovićeva, Ðilas je za kampanju dobio prilog od 9,5 miliona dinara od kompanije „Multikom grup“, koja je u njegovom vlasništvu. Sudeći po podacima sa sajta GG „Dragan Ðilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“, to su jedine dve donacije veće od prosečne plate u Srbiji koje su legle na račun liste bivšeg gradonačelnika.

 - Veoma vešto su tu transakciju pokušavali da prikriju kupovinom preko firme čiji se krajnji vlasnik teško otkriva. Samo nekoliko dana nakon što je objavio da ulazi u izbornu trku, Ðilas je tu zgradu prodao „na krajnje čudan način“, a sedište njegove „Dajrekt media“ ostalo je i dalje na toj adresi. U dostupnim spisima vidi se da je kupac zgrade firma „Tekhil plaza“, iza koje, navodno, stoji Šolak - kaže naš izvor.

Osim toga, pre nego što je 31. oktobra 2017. potpisan kupoprodajni ugovor, Šolak je kod banke založio još nekupljeni objekat kako bi dobio kredit da isplati Ðilasa.

Time je samo potvrđeno naše pisanje od kraja septembra da medijski magnati Ðilas i Šolak, prodajući jedan drugom fiktivno „Dajrekt medija“, u stvari zajednički upravljaju velikim delom medijske imperije.
Potvrdu da je dogovor među njima postignut već smo dobili, u oktobru, kada je intervju predsednika Vučića na TV „Prva“ najbrutalnije sabotiran.

Naime, tokom obraćanja predsednika Vučića na TV „Prva“ iz Varne, gde se sastao sa Ciprasom, Borisovim i Tudoseom, gledaoci u Srbiji koji taj program prate putem SBB-a u periodu od 18 do 18.17 časova nisu mogli da gledaju prenos.
- Tokom obraćanja predsednika odjednom su se dogodile smetnje, a rič gledanosti u tom periodu je pao na nulu - pričao je tada naš sagovornik.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je Đilasova saradnja sa Šolakom potpuno logična.

- Đilas je tokom svog aktivnog bavljenja politikom, kada je bio gradonačelnik Beograda i visoki funkcioner Demokratske stranke, dokazao da su za njega politika i biznis dve strane iste medalje i da jedno sa drugim sigurno idu. Politika mu je služila da bi mu se povećavala lična moć i to je podrazumevalo razne dilove i kombinacije sa drugima. Upravo u kontekstu te šeme potpuno je logična njegova saradnja sa Šolakom - kaže analitičar.

SNS: Đilas i Šapić da kažu gde su 22 miliona evra

Srpska napredna stranka (SNS) upitala je Dragana Ðilasa i Aleksandra Šapića „kod koga su u džepu završila 22 miliona evra predviđena za izgradnju infrastrukture za naselje Stepa Stepanović, kao i zašto su uspeli da izgrade svega 30 odsto celokupnog projekta“.

„Lopovsko-tajkunska koalicija Ðilas, Šapić, Janković, Limunov Jeremić, Šutanovac i ostali hohštapleri zarad jeftinih političkih poena laže i manipuliše građanima kada god govori o naselju Stepa Stepanović", saopštio je SNS.

 

 

Komentari (3)

PETAR 1

22.02.2018 19:50

A ko je vodio zapisnik.

Maksa

22.02.2018 20:17

Ko ce koga ako ne svoj svoga - tako i ova tajkunska saradnja.

Djekso

23.02.2018 07:04

Kazem ja ako osvoji Djiki izbore Sadicemo mi Limun zut