Šabac
print screen YouTube
Šabac

print screen YouTube

Šabac, Foto: print screen YouTube

Skupštinska većina budućeg šabačkog parlamenta, koju čine Srpska napredna stranka, Zapadna Srbija i Ruska stranka jača je za još jednu političku stranku.

Reč je o Evropskoj zelenoj partiji, koja je, kako se saznaje, postigla dogovor sa najjačom, Srpskom naprednom strankom o programskim ciljevima.

Kako saznajemo u Evropskoj zelenoj partiji smatraju da izbori treba da budu okončani 3. oktobra i očekuju nastavak funkcionisanja grada uz podršku državnih institucija.

Sa srpskim naprednjacima, kažu, postignut je dogovor o svim ključnim tačkama ekološkog programa i zaštite životne sredine, što uključuje uklanjanje divljih deponija, zaštitu pijaće vode i proizvodnju zdrave hrane.

Podsećamo da je Srpska napredna stranka sa više od 30 hiljada glasova ubedljivi pobednik izbora u Šapcu i da je pregovore o programskim ciljevima vodila sa svim parlamentarnim strankama, koje su želele da razgovaraju, iako naprednjaci sami imaju većinu i nije im potreban koalicioni partner za formiranje vlasti.

Ipak, kako se saznaje, zarad bolje budućnosti Šapca i novog razvoja koji sledi, procenjeno je da je u većem interesu građana širok narodni front sa jasno definisanim programom razvoja grada.

Evropska zelena partija prepoznala je interes Šapčana u tom programu i priključila se pobednicima.