Miloš Vučević
Grad Novi Sad
Miloš Vučević

Grad Novi Sad

Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

"SNS je potpuno promenila tok i smisao višestranačja u Srbiji, unela novi sadržaj i dala je novi karakter. Dugo godina se čekala takva politička organizacija koja će omogućiti da građani Srbije imaju poverenja u jednu političku stranku i da garantuje, pre svega, političku stabilnost koji je naš prvi cilj", rekao je Vučević na konferenciji za medije povodom 12. rođendana SNS, u sedištu stranke.

Kaže da je SNS svesna svoje velike odgovornosti i da je zato spremna da se menja kako bi odgovorila na sve izazove u budućnosti, a na dobrobit građana Srbije.

"Menjali smo Srbiju na bolje. Tražili smo još bolje rezultate i uvek podizali lestvicu na još viši nivo", naveo je Vučević.

Ističe da sada SNS ima istorijsku podršku, s obzirom na to da je ta stranka pokazala da su za nju država i narod iznad stranačkih interesa, kao i da su se samo rukovodili interesima stranke da bi pravili isključivo SNS vladu.

Vučević ističe da postignuta politička stabilnost stvara uslove za ekonomski prosperitet, ulaganje u zdravstvo, infrastrukturu i druge oblasti.

Smatramo da je potreban širi društveni konsenzus i nacionalno jedinstvo i u borbi sa korona virusom i u odbrani nacionalnih interesa na KiM.

Vučević naglašava da su 2012, kada je SNS preuzela vlast, zatekla "Titanik koji tone i kapetana koji beži sa broda", dok je sada Srbija bezbedan brod koji mirno plovi i može da izdrži sve udare vetra - bočne i direktne i koji ima svog kapetena i jasan kurs za Srbiju i srpski narod.

Naglasio je da više tajkuni i strane ambasade ne sastavljaju vlade, kao što je to bio slučaj za vreme nekih prethodnih vlasti kada je to bilo uobičajeno, kao i da će država imati snage da zada smrtonosni udarac mafiji u Srbiji.

"Odgovor države će biti u skladu za zakonom, ali brutalan i beskompromisan. I dalje ćemo se boriti protiv korupcije", poručio je Vučević.

Takođe, ističe da će Srbija nastaviti da se bori za položaj svog naroda u zemljama u regionu, njihova prava i očuvanje jezika i pisma.

Takođe, u fokusu će biti razvoj zemlje predviđen programom Srbija 2025. u okviru kojeg će biti izgrađeni novi autoputevi, pruge, škole, drugi infrastrukturni objekti, ojačana vojska i policija...

Pročitajte: