Aleksandar Vučić
Printscreen/Pink
Aleksandar Vučić

Printscreen/Pink

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink

ČETIRI OPCIJE ZA FORMIRANJE VLADE

- U narednih nekoliko dana biće verifikovani mandati, a izbor Vlade očekujem krajem avgusta. Moramo da pokažemo da smo u stanju da se nosimo sa svim problemima koje ovo teško vreme donosi. Moramo da ubacimo novu energiju, nove ambicije, mnogo rada, truda borbenosti. Razgovarali smo o koalicionuim partnerima, i postoje četiri moguće opcije. Da idemo sa socijalistima i manjinama, sa Šapićem i manjinama, sa Socijalistima, Šapićem i manjinama, i da idemo sami sa manjinama. Nastavićemo da razgovaramo - započeo je predsednik Srbije. Sve četiri opcije su imale značajnu podršku, raspoređeno, 30, 20, 30, 20 u procentima. Nastavićemo da razgovaramo, razmenili smo argumentaciju, saslušao sam sve koji su želeli da se izjasne, odmah po formiranju Skupštine krenućemo unutarstranačke razgovore.

NAREDNIH DANA...

- U skladu sa Ustavom u narednih nekoliko dana biti verifikovani mandati i da će se ući u postupak izbora funkcija. Krajem avgusta se ide na izbor Vlade. Nikome nije palo na pamet i svaka sednica održaće se u zdanju Narodne skupštine, pošto sam se čudio zbog nasilnika koji misle da ih se neko plaši. Narod je izabrao poslanike i njihova obaveza je da budu u Skupštini.

Skupština Srbije

Tanjug

Skupština Srbije, Foto: Tanjug

PROMENE KOJE ĆE SE VIDETI

- Razgovarali smo o planovima, o tome SNS kao najodgovornija stranka šta treba da uradi. Treba dosta toga da promenimo, deo kontiuniteta treba da postoji, ali trebaju nam nova lica, od toga nećemo odustati. Hoćemo da razumemo poruku ljudi, opominjujuće poruke naročito u lokalnim sredinama gde treba da dođe do promena gradonačelnika, predsednika opština... Sada više mladih lica, koji predstavljaju budućnost Srbije i da pokažemo da možemo da se nosimo sa problemima koje nosi ovo teško vreme. Vreme koje je u celom svetu, zbog korone ali i ekonomske krize. 

ODGOVOR NOVINARKI N1

- Novinarka N1 pošto nije imala mikrofon, postavila je pitanje zašto čekamo sa formiranjem Vlade. Nisu izbori završeni 21. u mesecu, imali smo ponavljanja. Stižemo dva i po meseca pre zakonskog roka. Mi smo razumeli poruku naroda, ne da se ponašamo bahato, već da imamo teret na leđima i da napravimo najbolji izbor. Moramo da napravimo nešto što će za Srbiju da bude najbolji izbor u naredne četiri godine! Verujem da ćemo uspeti da izvučemo zemlju iz krize koju je donela korona. A oni koji nam prebacuju zašto toliko čekamo sa formiranjem Vlade su isti oni koji su bojkotovali izbore. Bolje da sačekamo i 15 dana duže i napravimo bolju Vladu, nego da požurimo i da napravimo loš izbor.

Aleksandar Vučić

prinstcreen

Aleksandar Vučić, Foto: prinstcreen

RADIMO SA SVIMA, ALI ČUVAMO SVOJU NEZAVISNOST

- Ja zemlju vodim kao nezavisnu i suverenu. Hoćete li da oružje ne prodajemo nikome? Načelno vas pitam, kome ćemo da prodajemo oružje? Kome god da prodamo nekome ćemo se zameriti. Šta treba da kažem ljudima koji rade, da idu na ulicu i ne rade više ništa. Mi gledamo da radimo sa svima, a da čuvamo svoju nezavisnost i suverenitet.

ULICE U BEOGRADU?

- Ja mislim da "Vreme smrti", "Koreni", dakle, svaka knjiga Dobrice Ćosića je zaslužila ulicu. I sada mi govore da je bolje da bude Zagrebačka, nego Dobrice Ćosića. Jeste Beograd jedini kosmopolitski grad u regionu, ali to ne znači da Beograd nije srpski grad. Po čemu je Zadarska ulica zaslužila da dobije ulicu više od njega? Ćosić ne sme da ima ulicu? Samo "Tvrđava", kakvo delo, treba da ima ulicu. Mi ostavimo njihove ulice, ne diramo Matoševu, Tinu Vujevića. Šta će nam ove ulice, pokazujemo svoj kosmopolitizam. Ovo ne znači da Beograd nije srpski grad, kao nijedan drugi u regionu.

NAPADI NA KRIZNI ŠTAB

- Na društvenim mrežama umesto da kažu da sam ružan i glup, oni kažu da sam peder i picousti. Oni lažu svaki put. Tako su lagali da sam se sastao sa Tačijem kod Makrona. Nit je Tači bio tamo, niti ga je Makron video. Kad sam upisao višu školu, položio prijemni ispit, kao i svaki brucoš, oni su rekli da sam pedofil. Ja samo hoću da vas zamolim da se ne sekirate kada te gluposti čitate. Šta god kažete sver sam. Mi smo napravili više pruga i puteva nego bilo ko do sada. U Vaše vreme plate su bile 300 evra, sada su 510 uprkos i koroni.

Krizni štab

Alo!/Vladimir Marković

Krizni štab, Foto: Alo!/Vladimir Marković

OBELEŽAVANJE "OLUJE"?

- Razgovarao sam sa Miloradom Pupovcem. Molim ljude da se mi posvetimo našem obeležavanju. Naša odluka je bila da kažemo da ne idu na to obeležavanje. Srbija i Srpska će imati svoje obeležavanje.

ODLIKOVANJE ZA MEDICINSKE RADNIKE

- Junački se bore za naše pacijente, hiljade ljudi su spasili i kada sve ovo prođe, veoma brzo ćemo izaći da se zahvalimo svima. Da prođe ovaj talas, i odlikovanjima i ordenjima, to je za njihove potomke.

PROČITAJTE JOŠ: