OVI PODACI SU DO SADA SKRIVANI U TAJNOSTI Postojao je dogovor sa Miloševićem, još jedna zemlja je trebalo da postane deo Jugoslavije, a onda se dogodio atentat

Otkriveni poverljivi podaci o dogovoru Slobodana Miloševića i nekadašnjeg predsednika Makedonije.

Slobodan Milošević
Slobodan Milošević, Foto: Printskrin

Goran Pajić, nekadašnji telohranitelj Slobodana Miloševića izneo je podatak o nastojanjima Makedonije da ostane u sastavu Jugoslavije, a za koji naša javnost do sada nije znala.

Prema njegovim tvrdnjama u gostovanju na TV Happy, predsednik Makedonije u vreme raspada SFRJ Kiro Gligorov je sa Slobodanom Miloševićem dogovorio da se Makedonija nađe u sastavu nove Jugoslavije.

"Kada je 1995. godine bio atentat na Kira Gligorova, on je pre toga bio na tajnom sastanku u Beogradu sa Slobodanom Miloševićem i dogovorili su se da Makedonija bude u sastavu nove Jugoslavije. Međutim, očeigledno da to nekome nije odgovaralo pa su brže bolje organizovali atentat na njega. O takvim stvarima se odlučuje sve u deliću sekunde" ispričao je u emisiji "Dobro jutro Srbijo" sa Jovanom Jeremić, Pajić koji je 10 godina bio u sastavu Jedinice za obezbeđenje Slobodana Miloševića.

Goran Pajić, telohranitelj, Slobodan Milošević,
Foto: Printscreen Happy TV

Podsetimo, na Kira Gligorova je 3. oktobra 1995. godine izvšen neuspeli atentat ispred hotela Bristol u Skoplju, u kojem je bio teško povređen i izgubio je oko. Okolnosti atentata kao i njegovi počinioci su do danas ostali nepoznati.

Gligorov je bio prvi predsednik Makedonije. Funkciju je obavljao u dva mandata u periodu od 1991 do 1999, godine.

Povezane vesti

 • Korisnik: Srbijo Zuta kuco
  04/12/2020 - 16:57
  Kola u koja je smestena bomba za atentat na Gligorova bila su nabavljena u Srbiji da bi istragu usmerili u tom pravcu. Isto je bilo i sa atentatom na Olivera Ivanovica. Znaci da su oba atentata skuvana u istoj kuhinji.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi