Slobodan Milošević
Printskrin
Slobodan Milošević

Printskrin

Slobodan Milošević, Foto: Printskrin

Goran Pajić, nekadašnji telohranitelj Slobodana Miloševića izneo je podatak o nastojanjima Makedonije da ostane u sastavu Jugoslavije, a za koji naša javnost do sada nije znala.

Prema njegovim tvrdnjama u gostovanju na TV Happy, predsednik Makedonije u vreme raspada SFRJ Kiro Gligorov je sa Slobodanom Miloševićem dogovorio da se Makedonija nađe u sastavu nove Jugoslavije.

"Kada je 1995. godine bio atentat na Kira Gligorova, on je pre toga bio na tajnom sastanku u Beogradu sa Slobodanom Miloševićem i dogovorili su se da Makedonija bude u sastavu nove Jugoslavije. Međutim, očeigledno da to nekome nije odgovaralo pa su brže bolje organizovali atentat na njega. O takvim stvarima se odlučuje sve u deliću sekunde" ispričao je u emisiji "Dobro jutro Srbijo" sa Jovanom Jeremić, Pajić koji je 10 godina bio u sastavu Jedinice za obezbeđenje Slobodana Miloševića.

Goran Pajić, telohranitelj, Slobodan Milošević,

Printscreen Happy TV

Foto: Printscreen Happy TV

Podsetimo, na Kira Gligorova je 3. oktobra 1995. godine izvšen neuspeli atentat ispred hotela Bristol u Skoplju, u kojem je bio teško povređen i izgubio je oko. Okolnosti atentata kao i njegovi počinioci su do danas ostali nepoznati.

Gligorov je bio prvi predsednik Makedonije. Funkciju je obavljao u dva mandata u periodu od 1991 do 1999, godine.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Srbijo Zuta kuco

04.12.2020 16:57

Kola u koja je smestena bomba za atentat na Gligorova bila su nabavljena u Srbiji da bi istragu usmerili u tom pravcu. Isto je bilo i sa atentatom na Olivera Ivanovica. Znaci da su oba atentata skuvana u istoj kuhinji.