Slobodan Milošević
EPA/Saša Stanković
Slobodan Milošević

EPA/Saša Stanković

Slobodan Milošević, Foto: EPA/Saša Stanković

 Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), koji podržava vladajuću stranku, pozvao je predsednika i premijerku da jasno i nedvosmisleno stave do znanja koalicionim partnerima iz Socijalističke partije Srbije da Srbija ne želi spomenik diktatoru Slobodanu Miloševiću!

Žika Gojković

Ognjen Radošević

Žika Gojković, Foto: Ognjen Radošević

 - Ako spomenik Slobodanu Miloševiću bude postavljen bilo gde u Srbiji, mi ćemo ga srušiti istog dana i rušićemo ga svaki put ponovo. Šef poslaničkog kluba SPS-a ponovo pokreće to pitanje i poručuje da je Milošević „gradio Srbiju“. Srbija se gradila dok je bila kraljevina. Rušena je u vreme komunista, a vrhunac razbijanja i rušenja Srbije bio je u krvavim devedesetim godinama prošlog veka, za vreme vlasti diktatora Miloševića. On je odgovoran ne samo za to, nego i za najveću pljačku naroda ikada, ali i za podbunjivanje, a onda i izdaju krajiških i bosanskih Srba. Pokret obnove Kraljevine Srbije to nikada neće dozvoliti, kao ni rehabilitaciju diktatora i izdajnika Miloševića - poručio je Žika Gojković, narodni poslanik i predsednik POKS-a. On je dodao da Srbija ne sme da dozvoli povampirenje snaga koje hoće da Srbiju vrate u devedesete, u period izolacije, ratova i poraza za Srbiju.

Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS-a i jedan od glavnih zagovornika ideje da se Slobodanu Miloševiću podigne spomenik u Beogradu, poručuje da pojma nema šta je to POKS i naglašava da više od 80 odsto građana Srbije podržava njegovu inicijativu.

Milutin Mrkonjić

Alo!/M. Jošida

Milutin Mrkonjić, Foto: Alo!/M. Jošida

 - Ja stvarno ne znam šta je to Pokret obnove Kraljevine Srbije. Najozbiljnije, ne znam. Sloba nije svetac, ali je srpski heroj, neka taj što se protivi podizanju spomenika uradi za Srbiju bar deo od onoga što je uradio Milošević, pa ću ja i njemu podići spomenik, nema problema. Više od 80 odsto građana Srbije podržalo je inicijativu da Milošević dobije spomenik kao poslednji ozbiljan državnik, koji nas je zadužio. On ne da zaslužuje spomenik samo u Beogradu nego u svakom gradu i to građani traže - uveren je Mrkonjić.

I Đorđe Milićević, šef poslaničke grupe SPS-a u Skupštini Srbije, Gojkoviću je odgovorio u istom tonu.

- SPS se nikada nije plašio tih i takvih minornih „političkih gromada“ koje su potpuno neprepoznatljive u biračkom telu. Ono što predstavnici te političke opcije i nekih drugih očigledno ne žele da čuju je da sam rekao da spomenici ne smeju da izazivaju podele u društvu, a vreme i istorija su najbolji pokazatelji i svakome će dati mesto kakvo zaslužuje. Evidentno je da postoje političe partije koje nemaju ništa da ponude, osim da pokušaju da profitiraju na Miloševiću, koga na političkoj sceni Srbije nema punih 18 godina - kaže Milićević.

Komentari (13)

Acca

08.07.2018 17:52

Dignite Dafini i Jezdi po jedan da se bolje prisetmo Slobe

MareSrbija

08.07.2018 17:53

Donekle mogu da se slozim da su Srbiju navise gradili i uzdizali Obrenovici ,znaci pod kraljem.Ali Milosevic je izuzetak specificno je vreme bilo ne zaboravite okolonosti.Milosevic je patriota,i umro je kao patriota u stranom zatvoru.Nije lose hteo za Srbiju.Drugi su hteli da je uniste.Ne znam.

FER

08.07.2018 18:26

E,kad bih nam se Sloba vratijo (al bez baba Julke) nebi Dacic i Palma vrsljali kako im volja po Srbiji!! I davali primer kriminalu!

junik

08.07.2018 18:28

Lepo je imati svoj stav o nekome ali sa licnom mrznjom neces ti daleko stici. Dosta je deoba srba po modelu ludih politicara te i o opciji koju sam zastupas ima mnogo sto ruzno reci

Billy The Pljuc

08.07.2018 18:46

Moze spomenik za jedno 100-200 godina kada mi koje je unazadio pomremo i nasi naslednici zaborave. Ovi iz SPS-a neka mu dignu spomenik u sopstvenom dvorištu. Bagra bezobrazna, sve svesebice.

icindric25

08.07.2018 19:05

Koja sramota covek koji je unistio srpski narod prodo krajinu srbe u bosni slavoniji dotuko nas sa kumanovskim sporazumom unistio srbe sad ispastamo pobio mnoge ljude isad nagrada spomenik bolje Tudjmanu da podizemopoludeli ste sa idejom treba ga srusiti

kole

08.07.2018 19:16

Ja ne znam gde ti je bio kralj početkom drugog svetskog rata i šta je gradio tako da mi nije jasno da li si ti sve to prespavao ili se praviš lud. Ti stvarno imaš crtani u glavi. Da mi je tvoj mozak bar dva dana da se odmorim.

Jocaaa

08.07.2018 19:39

Ovaj verovatno zivi u stanu sto mu roditelji dobili od komunista..ii mu je deda bio predratni bogatas...umesto da trazimo ponovo da se lopovima sve nacionalizuje mi cemo ..da radim kod ovog za kilo pasulja?ne hvala

Kraljevina

08.07.2018 20:09

ako će Sloba da bude kralj.

ja

08.07.2018 21:30

kakav kralj molim Vas..svasta..Milosevicu spomenik obavezno pravi i jedini koji je stitio Srpski narog

tanja

08.07.2018 22:03

Najlakse je svu krivicu svaliti na druge! Volim Jugoslaviju, postujem Kralja Karadjordjevica ,i ako je pogresio mnogo toga,a zahvaljujuci druga Tita/ Komunizam mi smo znali na cemu smo. Mi smo do zadnjeg dinara bili svoji,najveca sila u Evropi,u neka prosla,stara i najbolja vremena. Zar je to greh ako je neko hteo da zadrzi ponos Evrope. Nasa najbolja i najlepsa Jugoslavija!!

Čika Jova

08.07.2018 22:05

Voleo bi da mi ovaj iz POKSa navede tri velike izgrađene stvari u kraljevini SHS i Jugoslavije. Možda bi me interesovala kraljevina da su posle drugog svetskog rata napravili zemlju samo sa teritorijama koje su naseljavali Srbi, da nisu pibegli pre drugog svetskog rata ostavljajući svoj narod, i da nisu odneli onoliko zlato i novac. Narod lako zaboraviše a pare i zlato ne. Na kraju, da ruši može svaka... teško je graditi.

Lek

09.07.2018 10:58

Da li je bio Slobin najveci greh sto je branijo SVOJU (NASU) ZEMLJU????!!! Zapitajte se pojedinci.-bplje receno prodate duse strancima