Treba nam psihijatar: Slavica Đukić Dejanović
Mitar Mitrović
Treba nam psihijatar: Slavica Đukić Dejanović

Mitar Mitrović

Treba nam psihijatar: Slavica Đukić Dejanović, Foto: Mitar Mitrović

Slavica Đukić Dejanović kaže za „Alo!“ da će se kao ministarka bez portfelja najverovatnije baviti sprečavanjem nasilja u porodici i natalitetom kao problemima koji su uočeni kao rak-rane Srbije.

- Ne znam još tačno čime ću se baviti. Pretpostavljam da će to biti rad na sprečavanju nasilja, od vršnjačkog do porodičnog, briga o deci, poslovi sa elementima populacione politike, rešavanje i sprečavanje sociopatskih i kriminogenih radnji...

Žao mi je što napuštam kliniku „Dr Laza Lazarević“, jer veoma volim taj posao, ali ujedno se i radujem ulasku u Vladu jer svaka pozicija iziskuje novu energiju. Imam dosta životnog i stručnog iskustva i spremna sam na sve izazove na novoj funkciji - izjavila je ona za „Alo!“ neposredno pošto je Vučić objavio imena novih ministara.

„Alo!“ je već pisao da će socijalisti u novoj vladi dobiti tri mesta, a to što je izbor pao baš na Dejanovićevu može se tumačiti i kao ustupak Dačiću, koji već neko vreme ima probleme sa očuvanjem jedinstva u partiji koji su se u proteklom periodu najčešće manifestovali kroz izjave pojedinih funkcionera partije koje nisu bile nimalo prijateljske prema naprednjacima.

Kako je „Alo!“ već pisao, nasuprot Dačiću i Aleksandru Antiću, za koga se zna da je blizak Vučiću, u jednom trenutku se izdvojila grupa u rukovodstvu SPS-a sa Slavicom Đukić Dejanović, Brankom Ružićem i Novicom Tončevim na čelu, koja je zahtevala veće parče kolača u budućoj vlasti u odnosu na prethodni Vučićev kabinet.

Povratak bivše ministarke zdravlja u Vladu može se tumačiti i kao namirivanje unutar same stranke koje bi moglo doneti stabilnost kako SPS-u, tako i novoj vladi.

Zasedao GO SPS

Sednica Glavnog odbora SPS-a na kojoj se raspravljalo o učešću socijalista u vlasti održana je juče po podne iza zatvorenih vrata. Zamenica predsednika SPS-a Slavica Đukić Dejanović ranije je najavila da će Dačić nakon završenih pregovora sa mandatarom Aleksandrom Vučićem obavestiti stranačke organe o ishodu razgovora kako bi socijalisti zauzeli stav o učešću u vlasti.

Komentari (2)

gaja gaja

09.08.2016 09:20

Dpbro ste napisali "za borbu protiv nataliteta".... To je u Srbiji poodavno na snazi. Mogli ste dodati " i za iseljavanje". To bi bilo pravo ministarstvo.

Penzioner

09.08.2016 09:45

Da nije malo matora za natalitet?