Vlada Srbije
Alo / Masanori Jošida
Vlada Srbije

Alo / Masanori Jošida

Vlada Srbije, Foto: Alo / Masanori Jošida

- Do tada bi trebalo da bude odlučeno koje stranke će ući u novu vladu Srbije - ističu naši izvori.

Iako još uvek nije poznato ko će uzeti gong u svoje ruke, ono što je izvesno jeste da će aktuelna predsednica parlamenta otići iz njega. Najverovatnije pravo u Nemanjinu 11 i stati na čelo Ministarstva kulture i informisanja.

Najveće šanse da nasledi Gojkovićevu ima poslanik SNS-a Vladimir Orlić, o čemu je „Alo!“ pisao prethodnih nedelja.

- On je izuzetno skroman i nenametljiv i to je jedan od razloga što ima veliku podršku kolega poslanika. U prethodnom sazivu parlamenta bio je jako aktivan i trpeo je veliki broj napada opozicionara - kazali su naši izvori.

Promene u Skupštini Srbije mogle bi se desiti i na čelu poslaničke grupe SNS-a, a velike šanse da se nađe na čelu poslaničke grupe „Aleksandar Vučić - Za našu decu“ ima Milenko Jovanov, aktuelni potpredsednik naprednjaka.

Ana Brnabić

Alo

Ana Brnabić, Foto: Alo

Premijerka Ana Brnabić izjavila je juče da će naredna sedmica biti ključna za formiranje nove vlade Srbije i dodala da veruje da će ona biti formirana sredinom oktobra.

- Verujem da će naredna nedelja biti ključna za formiranje nove vlade, predsednik je tu u zemlji, nema potrebe za razgovorima u inostranstvu - rekla je ona i podsetila da je predsednik bio u Vašingtonu, Istanbulu, a trebalo je da ide i u Brisel.

- Naredne nedelje će razgovarati s potencijalnim partnerima, sa svim parlamentarnim strankama koje su prešle cenzus - navela je ona za TV „Pink“ i dodala da veruje da će nakon toga sredinom oktobra biti formirana vlada.

Pročitajte još: