Novi rat! Zorana opelela po Gojkovićevoj: Skupština je važna, a Maja je prolazna!

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković žestoko je oplela po stranačkoj koleginici i ministarki Zorani Mihajlović poručivši joj da niko ne deli njeno mišljenje.

Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović, Foto: Alo / M.Jošida

Mihajlovićeva joj nije ostala dužna, te je za „Alo!” poručila da Skupštinu kao instituciju poštuje, ali da je Maja prolazna.

Sukob u vrhu SNS-a između Maje Gojković i Zorane Mihajlović, koji tinja mesecima, ponovo se razbuktao juče. Predsednica Narodne skupštine izjavila je da postoji tendencija dva ministra da „udaraju packe” parlamentu, mada je u njenoj nadležnosti kritika rada izvršne vlasti, a ne obrnuto.

 

Upitana o izjavi funkcionerke Srpske napredne stranke i ministarke Zorane Mihajlović date jednom listu u kojoj je govorila o njenom „ultimatumu“, Maja Gojković je kazala da je to očekivala od Zorane Mihajlović.

- Naravno, od svoje stranke imam veliku podršku, niko ne deli Zoranino mišljenje i iza toga stojim. Molila bih ministre da se uzdrže od komentara na rad Narodne skupštine, da se naviknu da poslanici nadziru njihov rad i da ih kritikuju. Tako je u Evropi, a svi žele u Evropu - rekla je predsednica parlamenta.

Maja Gojković
Maja Gojković, Foto: Ana Paunković / Alo!

S druge strane, Zorana Mihajlović je, odgovarajući na izjavu Gojkovićeve, za „Alo!” poručila da parlament poštuje i da je to i pokazala.

- Izuzetno poštujem instituciju Skupštine Srbije, što sam i nedavno pokazala kada sam nedelju dana pred poslanicima branila zakone iz oblasti ministarstva koje vodim. Jer institucije ostaju, i one su važne i stub su društva. A sto se tiče ličnosti i imena i prezimena, ona su nešto drugo, ona se menjaju - rekla je ona.

 

Podsetimo, Gojkovićeva je i u oktobru, povodom izjave ambasadora SAD Kajla Skota u Vladi Srbije da je Kosovo nezavisna država, kritikovala ministarku, rekavši da nije problematična ta njegova izjava, već reakcija na nju. Kako je navela, Zorana Mihajlović je „stajala tamo i nije reagovala”.

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi