Interpol
Photomaster
Interpol

Photomaster

Interpol, Foto: Photomaster

Ovo su, našem izvoru u Dubaiju, otkrili predstavnici Gvineje koji kažu da su oni samo jedna od afričkih zemalja koja je juče i danas izložena snažnim pritiscima da podrže Prištinu. Sličan problem, kako otkriva naš izvor, imali su i članovi delegacija iz nekih drugih delova sveta, poput Bahreina.

- Bukvalno se ne odvajaju od predstavnika pojedinih država i uz brojne pretnje i pritiske pokušavaju da ih nateraju da podrže takozvano "Kosovo". Prate ih po restoranima, hodnicima, a za njima idu čak i u toalet. Predstavnici zemalja koje su izložene pritiscima su šokirani navalentošću i činjenicom da ne prezaju ni od čega kako bi ih ucenili i promenili njihovu odluku - navodi naš izvor.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsećamo, u Dubaiju je juče počelo zasedanje 87. Generalne skupštine Interpola na kojoj će se razmatrati i zahtev tzv. "Kosova" za prijem u ovo policijsku organizaciju. Već prvi dan zasedanja obeležili su brojni skandali.

Jučerašnje zasedanje Generalne skupštine Interpola obeležilile su brojne provokacije prištinske delegacije na račun predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. U jednom trenutku član prištinske delegacije, koji se predstavio kao novinar, nasrnuo je i na šefa srpskog Interpola.

Takodje, poptuno mimo procedura Generalni sekretarijat Interpola preuzeo je predsedavanje 87. zasedanjem Generalne skupštine, a generalni sekretar Jirgen Štok je u svom uvodnom obraćanju najviše pažnje posvetio ostavci doskorašnjeg predsednika Interpola Meng Hongveja.

Umesto da Južnokorejanac Kim Dzong Jang vodi sednicu Generalne skupštine, što je bio isključivo njegov zadatak, on je reč predao savetnici za pravna pitanja Amerikanki Meri Rodrigez koja je na svoju ruku tumačila prigovore zemalja, uključujući i prigovore Srbije, koje su iznele primedbe na program rada ovogodišnje Generalne skupštine.

Ona je grubo prekršila pravila i procedure Interpola i na sebi svojstven način je vodila sednicu, ne uvažavajući primebde koje jasno ukazuju na kršenje medjunarodnog prava.

Komentari (1)

Урош

19.11.2018 20:55

Нека су проклети непријатељи правде и истине.