Sergej Nariškin
Пресс-служба Президента России
Sergej Nariškin

Пресс-служба Президента России

Sergej Nariškin, Foto: Пресс-служба Президента России

Nariškin, koji u našoj zemlji boravi povodom Dana srpske Bezbednosno-informativne agencije, kaže da je situacija na Balkanu veoma napeta, pre svega zbog povratnika koji su se borili na strani terorističkih organizacija.

"Oni traže novo tlo za delovanje. Zato je bezbednosna situacija veoma složena, kako u Srbiji, tako i u Rusiji. Mi razmenjujemo analitičke ocene razvoja situacije u područjima nestabilnosti. Sprovodimo složene zajedničke operacije radi zaštite zakonitih spoljnih, srpskih i ruskih interesa", rekao je Nariškin u intervjuu za RTS.

PROČITAJ JOŠ:

Povodom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva i obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja Beograda, direktor SVR je govorio i o nepozivanju Rusije i Srbije na ceremoniju 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Varšavi:

OVK teroristi

EPA

OVK teroristi, Foto: EPA

"U najkraćem, to je cinični pokušaj da se izopači ishod Drugog svetskog rata. Domaćin tog skupa bila je Poljska, koja je otkrila namere drugih evropskih zemalja da čak optuže Sovjetski savez za početak Drugog svetskog rata, a Poljska je u njemu odgirala ulogu koja nije baš lepa.

Setimo se da je 1934. sa Hitlerom sklopila sporazum o neutralnosti koji je sadržao tajni protokol, prema kome bi u slučaju napada treće zemlje, ostala neutralna. Zato je od aktuelnog političkog rukovodstva Poljske bilo i očekivano da izostavi poziv Rusiji i Srbiji".

Nedavno je Nariškin u autorskom tekstu za jedan beogradski dnevni list pisao o pokušaju širenja postistine i da u tom smislu Rusija i Srbija imaju zajedničke protivnike na Zapadu, a sada na pitanje "ko su oni" odgovara:

Srbija grca u suzama zbog muke dvoje mladih! Mnoge će iznenaditi kad vide ko je porodica! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 22.10.2019. 18:25 Porodica, bogata ljubavlju, ali bez svega drugog, pokazaće da je teško živeti i odgajati decu, ma koliko ih svi želeli u ogromnom broju. Foto: Youtube printscreen U potrazi za pričama, koje oslikavaju "Srbiju na dlanu", ekipa Hepi televizije naišla je na mladi par, koji je slomio i najtvrđa srca.

"To su oni koji su pre 20 godina izvršili stravičnu agresiju protiv suverene evropske države, protiv Srbije, kada je stradalo nekoliko hiljada ljudi i uništena infrastruktura, a da za to niko nije odgovarao.

Na pitanje da li Rusija ostaje pri zahtevu za diplomatskim statusom osoblja u Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu, direktor SVR odgovara da "to nije zahtev, već zakonita molba ruske vlade, po tradiciji po kojoj isti status uživa niz zapadnih predstavništava u Srbiji":

"Mi smo svesni kako grub pritisak te zemlje vrše na Srbiju kako Srpsko-ruski humanitarni centar ne bi dobio isti specijalni status i to je još jedna potvrda grubog mešanja u unutrašnja pitanja suverene zemlje".

BONUS VIDEO: