kosovo kosovski parlament skupština suzavac
Tanjug / AP 26.2.
ROSU, Kosovo policija

EPA

Ilustracija, Foto: EPA

To je Koha objavila na svom sajtu, pozivajući se na neimenovane izvore. Kako se dodaje, podizanje optužnice se ocekuje u januaru.

Pročitaje još:

 

Kako se navodi, Specijalni tužilac Džek Smit pripremio je prvu optužnicu, na osnovu sedmogodišnje istrage o zločinima, koji proističu iz izveštaja Dika Martija i Saveta Evrope.

- Istražitelji su bili na Kosovu i pregovarali su o potencijalnoj predaji osumnjičenog i ima šanse da se dogovor postigne brzo o njegovoj dobrovoljnoj predaji - rekao je izvor za KTV.

Portparol Kancelarije Specijalnog tužioca nije htela da komentariše ovu informaciju.

- Kancelarija Specijalnog tužioca ne komentariše niti će komentarisati nagađanja oko potencijalnog vremena podizanja optužnica, ili davati specifične informacije o statusu istraga. Kancelarija Specijalnog tužioca je angažovana na istrazi svih navoda iz izveštaja SE, koji je izradio švajcarski senator Dik Marti, i ima za cilj da obezbedi da se svi navodi adresiraju i u potpunosti istraže - rekao je Kristofer Benet, portparol Kancelarije Specijalnog tužioca.

 

Kosovski sajt Ekspres navodi i da su do sada saslušana trojica bivših komandanata OVK, ali njihov identitet i razlozi zbog kojih su saslušavani, nisu objavljeni.