ŠEŠELJ GRMI ZBOG BAHATOG AMBASADORA Šibu dati 24 sata da napusti Srbiju, Nemačkoj poslati demarš (VIDEO)

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj zahtevao je danas da se ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib proglasi personom non grata zbog izjave o agresiji NATO na SR Jugoslaviju 1999. godine.

Tomas Šib
Tomas Šib, Foto: Foto: N1 TV Printskrin

Šib je ranije izjavio da je bombardovanje 1999. godine kontroverzno pitanje, ali da je reakcija bila potrebna jer je trebalo sprečiti "humanitarnu katastrofu i genocid na Kosovu (i Metohiji)".

"Nije prvi put da ambasadori, pre svega zapadnih zemalja, ne poštuju domaćina i vredjaju srpski narod i naše dostojanstvo", kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u centrali SRS.

Šešelj je rekao da je jedini genocid na ovim prostorima onaj koji je sproveden nad Srbima, Jevrejima i Romima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, u pokroviteljstvu Nemačke.

Dodao je da je Nemačka u Drugom svetskom ratu imala politiku ubistva 100 civila za jednog nemačkog vojnika, a da je onda 1999. učestvovala u bombardovanju SR Jugoslavije.

Šešelj je naglasio da Šibu treba ostaviti rok od 24 sata da napusti Srbiju, kao i da je potrebno Nemačkoj poslati demarš kako bi pokazali da "niko ne može da vredja naše dostojanstvo".

Povezane vesti

 • Korisnik: DDb55
  08/04/2021 - 19:29
  Tako je i ne samo ga oterati i verbalno mu odgovoriti nego je i važno uputiti mu i otpusno pismo sa najgorim ocenama, tako da plačeni lobista teško dobije drugi posao.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi