Aleksandar Vučić
Tanjug / Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić

Tanjug / Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

- Poštovani gospodine predsedniče, hvala Vam na pismu u kojem ste izrazili čvrstu podršku kineskoj strani za očuvanje suvereniteta i nacionalne bezbednosti, što ja visoko cenim - naveo je Si u pismu koje je Vučiću danas uručila ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo.

Si je u pismu naveo da su Kina i Srbija dosledne u međusobnom razumevanju i međusobnoj podršci u pitanjima od vitalnih interesa i ozbiljnih briga.

- Čvrsto međusobno političko poverenje udarilo je čvrst temelj za Sveobuhvatno strateško partnerstvo između Kine i Srbije - naveo je Si u pismu.

On je podsetio da je sa Vučićem nedavno telefonom razgovarao o saradnji u borbi protiv Kovid-19, te da se dve zemlje međusobno podržavaju i zajedno bore protiv epidemije, čime su još jednom na delu pokazale bratstvo i prijateljstvo.

Si je naveo da se Kina i Srbija zalažu za nezavisnu i samostalnu politiku, kao i za odlučno očuvanje suvereniteta i nacionalne bezbednosti, i protive se mešanju sa strane.

- Poklanjam veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da, zajedno sa Vama, ulažem napore za neprekidno produbljivanje bilateralnih prijateljskih odnosa i saradnje u različitim oblastima, kao i u očuvanje međunarodnog prava i pravde, kako bismo dali svoj aktivan doprinos izgradnji zajedničke sudbine čovečanstva - navodi se u pismu predsednika Sija.

Kako u saopštenju navodi Služba za saradnju sa medijima predsednika, Vučić je na sastanku sa kineskom ambasadorkom ponovio zahvalnost za podršku koju Srbija dobija od Kine i predsednika Sija, posebno za pomoć tokom epidemije virusa korona.