VESIĆ POKOPAO ĐILASA! "Shvatio je da je njegova jedina politika izazivanje haosa"

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je komentar na Fejsbuku nakon što je stranka Dragana Đilasa postavila pitanje "Ko crta mete, huška na sukob i preti ratovima"?

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Alo.rs

Objavu prenosimo u celosti:

"Vidim da je Đilasa veoma pogodilo to što je posle nereda koji su njegovi plaćenici izazvali na promociji moje knjige postalo jasno da je njegova jedina politika izazivanje haosa i nereda i organizovanje linča političkih protivnika.

Zato ja za ovog polupismenog političara čije pristalice pale knjige imam pitanja:

- Koja normalna politička organizacija bilo gde na svetu sprečava promociju knjige, posebno knjige koja nema dodir sa politikom nego sa kulturom i sećanjem na naš grad? U mojoj knjizi Dragan Đilas nije pomenut nijednom!

- Ako Đilas nije želeo da padne krv zašto je u isto vreme i na istom mestu gde se održavala promocija moje knjige koja je bila zakazana dve nedelje ranije zakazao skup svojih pristalica? Ne samo da je zvaničnim saopštenjem na istom mestu i u isto vreme zakazao skup na dan kada se održavala promocija moje knjige već je njegova stranka javno pozivala svoje pristalice da se okupe? Da li to rade normalni političari koji žele da izbegnu sukobe? Da je Đilas normalan političar koji ne želi krv on nikada ne bi svoje pristalice pozvao na isto mesto na kome su pristalice druge stranke. Da ga podsetim, predsednik Vučić je ove godine, u aprilu, dva puta molio SNS da pomeri dan održavanja svojih skupova u Beogradu i Novom Sadu da se ne bi dogodilo da se članovi i pristalice naše politike susretnu sa pristalicama opozicije. Zoran Đinđić je decembra 1996. godine za vreme Miloševićevog mitinga na Terazijama odveo pristalice koalicije Zajedno u šetnju u drugi deo grada da se ne bi dogodio sukob i da ne bi pala krv. Tako rade odgovorni političari. Oni koji žele krv pozivaju na isto mesto svoje pristalice tamo gde su već pristalice druge političke opcije.

- Koja normalna politička organizacija bilo gde na svetu sprečava humanitarnu akciju kojom se prikuplja novac za lečenje deteta? I koja politička organizacija ne bi osudila svoje pristalice kada otmu novac za lečenje deteta? Jer iz ruku devojke koja je nosila novac oteto je 62.000 dinara!

- Koja normalna politička organizacija ima organizovanu grupu zaposlenih u jednoj opštini, koja sebe lažno predstavlja “običnim građanima”, a čiji je jedini zadatak da sprečava, ruši, pali? Šta su ispred galerije radili Đilasov zaposleni Ljuban Panić koji mu je vodio prošlu kampanju, Đilasova stranačka sektretarica Aleksandra Logo, zaposleni u opštini Stari Grad gde Đilas vrši vlast? Šta rade osuđeni narkodiler i kradljivac iz tržnog centra Ušće u obezbeđenju Marka Bastaća? Đilasova stranka je jedina u Srbiji koja ima ovakve odrede!

- Kaže Đilas da ne želi krv a ni četiri dana posle spaljivljanja moje knjige od strane njegovih pristalica nije osudio taj čin!? Zna li ovaj polupismeni političar da su pre njegovih pristalica samo Hitlerovi nacisti spaljivali knjige? Zna li Đilas da su posle spaljivanja knjiga goreli ljudi?

Pre dva dana telefonom me pozvao Lavrov - Zlatno doba je prošlo!

Zlatno doba za Prištinu je prošlo, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a na opasku kandidata za kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je Zajednica srpskih opština "mrtvo slovo na papiru" odgovara da je "takozvana nezavisnost Kosova mrtvo slovo na papiru".

Dakle, Đilas, kao glavni kreator ludila i terora koji sprovodi preko svojih izvršilaca, najčešće Bastaća i Miljuša, misli da je sve ovo što radi normalno i da treba za to da dobije Nobelovu nagradu za inovativnost? Jedan dan su Bastać i Miljuš studenti koji ulaze u Rektorat, drugi dan su “obični građani”, treći dan je njegov plaćenik Boško iz Dveri huligan koji sa testerom upada u RTS da disciplinuje novinare i preti im da ga vode u studio da on vodi program, četvrti dan svi zajedno čupaju saobraćajne znake, napadaju radnike komunalnih preduzeća i ruše zaštitne ograde na gradilištima. Đilas misli da se ne zna kako šalje sms poruke novinarima i urednicima koji se usude da objave vest da je pretio dok je bio na vlasti policajcu kome je žena bila trudna otkazom samo zato jer se usudio da ga zaustavi.

Jasno je da Đilas svaki dan provocira sukobe i poziva na nerede. Jasno je da je njegova politika krv. Kao što je jasno da bi on bio najsrećniji da je neko poginuo na mojoj promociji, verovatno ja, jer je moj linč organizovao. Zato neka ne preti sudom jer će ovih dana dobiti krivičnu prijavu za pokušaj ubistva, pozivanje na nasilje i organizovanja mog linča. I neka zna da će za sve što se desi meni i mojoj porodici biti lično odgovoran. Jer za razliku od njega, koji je i kada je bio gradonačelnik a i sada, ima telohranitelji, ja se gradom šetam sam."

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi