Severina
Instagram/Printscreen
Severina

Instagram/Printscreen

Severina, Foto: Instagram/Printscreen

U raspravi sa ljudima koji su se gnušali ovih slika pevačica se dotakla i Ratka Mladića, koji je želeo, kako ona tvrdi, da pobije Hrvate kao što je Adolf Hitler pobio Jevreje.

Sve je počelo kada je Severina čestitala rođendan slikaru i vajaru Dimitriju Popoviću i uz poruku objavila nekoliko fotografija koje su nastale kada su sarađivali. Ona je tada pozirala sa njegovim umetničkim delima, kao Salome, žena koja se pominje u Novom zavetu i koja je, pošto je Jovan Krstitelj odbijao njenu ljubav, od očuha tražila njegovu glavu u zamenu za ples. Kada ju je dobila, odnela ju je majci na tanjiru.

ISPROVOCIRALA FOTOGRAFIJAMA 

Upravo tako pozira Seve, sa ljudskom glavom koju je izvajao Popović, ali i sa drugim umetničkim delima ovog slikara. Zbog toga je i izazvala bes javnosti, posebno ljudi koji su vernici i koji su joj poručili da je tematika "grozna, morbidna, da treba da se stidi i da je to bogohuljenje".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

Severini je izgleda bilo dosadno tokom jučerašnjeg dana, pa je na svaki od 600 komentara ispod fotografije odgovorila ponaosob. Ipak, javnost je razbesnela i kada je spomenula srpskog generala Ratka Mladića, kog je uporedila sa Adolfom Hitlerom. Nakon što je jedan pratilac rekao "da nas tresu potresi i virusi jer smo kao ljudska rasa zastranili", pevačica se dotakla teme rata.

Komentar na društvenim mrežama

Instagram/printscreen

Komentar na društvenim mrežama , Foto: Instagram/printscreen


- Jesmo, kao ljudska rasa smo zastranili još pre nego što su razapeli Isusa. Sad smo progresivni. Sad razapinjemo Instagramima. Pa i virusima pretite. Bio je već jedan, slično je razmišljao o neistomišljenicima Hrvatima. Zvao se Mladić ili Hitler. Nije uspeo, na sreću. Ubijao je Jevreje. Slikare nisu puno ubijali, koliko znam. A potresi su vam normalni, kažu seizmolozi - šokirala je Severina.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Branko

06.03.2021 23:58

Bash je nasla koga ce da kritikuje . Ona koja je i drugi razred srednje skole zavrsila na ledjima -- toliko o skoli Dalje je ulicna skola i 4-5 brakova sa tajkunima upravo se dobro razume U generalska posla i ratovanje obzirom da je General u rangu doktora nauka ... samo sto ne ume da se natrci prvom koji ima malo vise para ... ali badava ...matora je i niko je vise ne zeli , ima vise ccm silikona nego golf7 kubika