Vojislav Šešelj
Printscreen
Vojislav Šešelj

Printscreen

Vojislav Šešelj, Foto: Printscreen

Vojislav Šešelj lider Srpske radikalne stranke ponovo je šokirao javnost tvrdnjom da iza protesta u Beogradu stoje američka i britanska ambasada.

"Strani prsti su umešani u ove mitinge, to je sigurno. To se sve vrti oko britanske i američke ambasade. Videli smo da se njihove diplomate polujavno sastaju sa poluliderima ovih demonstracija, a videli smo i da zapadne sile još nisu našle poželjnog lidera prozapadne opozicije i da ne smatraju dugoročnim rešenjem Đilasa, Obradovića i Jeremića. Uostalom, sva trojica su veoma kompromitovana", izjavio je Šešelj.

Pročitajte još:

 

Novinar Zoran Ostojić nadovezao se na Šešeljevu priču i dodao da se "ne bi iznenadio da iza protesta u Beogradu i Podgorici stoje iste sile".

"Ne sumnjam da ima stranog faktora, a to nalazim u činjenici sličnosti između demonstracija u Beogradu i Podgorici i njihovih istih zahteva", rekao je Ostojić i dodao da "kada znamo šta je uslov i zahtevi SzS, a kada znamo i ko je Mlađa Đorđević, njegovu biografiju i njegove veze, ne bih se iznenadio da je reč o istim snagama".

Pročitajte i ovo:

 

Prema Ostojićevim rečima, Mlađa Đorđević je Đilasov kum, koji ima nevladinu organizaciju.

"Zna se ko je napravio Dveri", naglasio je Ostojić, na što je Šešelj prokomentarisao: "Mislio sam da je to Koštunicino maslo, Koštunica je bar finansirao Dveri".