Hit tvit
Printscreen
Hit tvit

Printscreen

Hit tvit, Foto: Printscreen

Verica Bradić je sinoć u studiju TV Pink ugostila predsednika SRS Vojislava Šešelja, lidera LSV Nenada Čanka i članicu predsedništva SNS Irenu Vujović.

Vujović je na početku emisije rekla da je SNS prva stranka kojoj je pristupila jer je tada ta stranka imala konkretna rešanja.

Pročitajte još:

 

- Srećna sam što smo izvukli Srbiju iz bankrotstva i što Srbija ide napred – kazala je Vujović.

Hit tvit

Printscreen

Hit tvit, Foto: Printscreen

Nakon toga, Vujović je komentarišući predlog broj 1 i posetu predsednika Berlinu rekla da kada se poveo razgovor o rešenju problema sa Prištinom i razgraničenju opozicija nije dala šansu Vučiću da objasni svoju ideju.

- Na samit u Berlinu predsednik je stigao direktno iz Kine, gde je dobio nedvosmislenu podršku. Svetski zvaničnici su izrazili želju da se reši kosovski problem, a predsednik Vučić je taj problem pomerio sa mrtve tačke. Mi smo spremni za dijalog i mi smo za mir i stabilnost u regionu. Ne dozvoljavamo da nas prištinska strana ucenjuje i ne razgovaramo dok se ne povuku takse - kazala je Vujović.

Čanak je naveo da svi znaju ko je za, a ko protiv ideje razgraničenja, kako kaže, ne zna se šta je ta ideja.

- Treba shvatiti da je Srbija Kosovo izgubila ratom. Ko su ti koji odlučuju u ime Ramuša Haradinaja? Kada ustanovimo ko je to, ti isti su ljudi sa kojima se mora pregovarati - smatra Čanak.

Šešelj je rekao da je sve u Berlinu bilo pripremljeno da se pregazi Vučić.

Hit tvit

Printscreen

Hit tvit, Foto: Printscreen

 

- Albanska strana je uspela čak i da iznervira Makrona. Makronu i Merkelovoj se žuri zbog izbora za Evropski parlament - kaže Šešelj.

On dodaje da bi razdvojio teritoriju gde su koncentrisani Srbi i deo gde su koncentrisani Albanci.

- Ono što se desi na Kosovu trebalo bi biti primer za sve na Balkanu - smatra Šešelj, koji je potom rekao voditeljki da treba da nabavi aparat za gašenje požara kojim bi isprskali Čanka jer je počeo da plamti.

Čanak je provocirao Šešelja, podsećajući na njegov duel sa advokatom Nikolom Barovićem, a lider SRS je objasnio da kora od banane može da se desi svakome. 

Čanak je Šešelja nazvao osuđenim ratnim zločincem zbog čije politike je Srbija proglašena genocidnom, a da u studiju nije sedela jedna dama ko zna šta bi se sve dogodilo.

- Lupetate gluposti, ne znate ni sta je genocid - rekao je Šešelj Čanku koji je nastavio da insistira kako rešenje Kosova nije više u nadležnosti Srbije i da se može samo razgovarati o uređenju odnosa Beograda i Prištine.

- Hoće li stići aparat za gašenje požara?! - upitao je tada Šešelj.

Šešelj je tokom emisije izneo i tvrdnju da je Čanak radio za Državnu bezbednost i da mu je Jovica Stanišić to priznao, što je lider LSV negirao.

- Ambasador Skot je ubacio u Skupštinu Srbije LSV, jer nisu imali cenzus. Oni su skotovska partija. Američki ambasador uveo je u Skupštinu i Borisa Tadića, Čedomira Jovanovića, Boška Obradovića i Sandu Rašković-Ivić - nastavio je Šešelj.