Toma Fila, Vojislav Šešelj
Printscreen
Toma Fila, Vojislav Šešelj

Printscreen

Toma Fila, Vojislav Šešelj, Foto: Printscreen

Lider radikala izjavio je da je potrebno pooštriti odnose sa Crnom Gorom i predložio da se po kratkom postupku pohapsi 11 Crnogoraca koji žive u Srbiji kao kontramera Crnoj Gori zbog procesa u kojem je isto toliko srpskih državljana osuđeno na zatvorske kazne zbog izmišljenog državnog udara.

- Srbija bi mogla da otkaže međunarodne ugovore koji su u interesu Crne Gore i da otkaže gostoprimstvo njihovom ambasadoru, a ako to ne pomogne, da odmah uhapsi 11 državljana CG i da ih osudimo za pokušaj državnog udara - predložio je Šešelj u Skupštini, a za „Alo!“ je pojasnio svoju zamisao:

- Treba hapsiti one koji kažu da su Crnogorci po nacionalnosti, imaju crnogorsko državljanstvo i neku funkciju u strukturi vlasti, ili su tamo zaposleni, poput nekih predsednika opština. Nisam napravio konkretne spiskove, nego bih hapsio koga uhvatim. A kada nam iz Crne Gore kažu: „Nemate dokaze, šta to radite?“, mi im lepo odgovorimo: „Niste ni vi imali, pa ste Srbima sudili i osudili ih. Hajde sada da razmenimo zarobljenike“ - objasnio je šef SRS-a.

On je naveo da Crna Gora ne zaslužuje bilo kakve olakšice srpske vlade, niti pomoć na bilo kojem planu - ekonomskom, stručnom, političkom jer se danas „u Crnoj Gori najgore postupa prema Srbima“.

- Danas nijedan Srbin ne može da se zaposli u javnom preduzeću, lidere srpskih partija hapse bez ikakve krivice, režim Mila Đukanovića je prerastao u diktaturu, a sramota bi bilo da demokratska Srbija održava dobre odnose s takvom državom - kazao je Šešelj.

Komentari (6)

sumarice.

15.05.2019 11:13

ima onaj okoreli milogorac u parove a lazno se kune da je srbin dao kafani ime berlin usred kragujevca sta reci dalje sta sta.

flamantes

15.05.2019 11:16

Potpuno se slažem sa debilom, on samo potvrđuje da je Srbija najveći neprijatelj Crnoj Gori

DR Gane

15.05.2019 12:51

Retko kad ali ovog puta se slažem sa Šešeljem !!! Dosta smo izigravali dobrog starijeg brata sve preko naše grbače, a njima lepo !!!

M Радовановић

15.05.2019 22:52

Све ми се чини да ће Вучић на крају већинску подршку у народу изгубити управо на питању занемаривања положаја Срба у Црној Гори и бескрајног толерисања срамних поступака црногорске власти!

Drax

17.05.2019 21:05

Mudro govori ka Njeguš. p.s.Niko iz Srbije ne pita ništa ljude koji su uhapšeni u CG.NIHA

komandant 1001

18.05.2019 18:58

Tako se to radi, Vojo !