Vojislav Šešelj
Marko Đoković
Vojislav Šešelj

Marko Đoković

Vojislav Šešelj, Foto: Marko Đoković

Jovica Krtinić, urednik portala „poreklo.rs“ i jedan od osnivača „Srpskog DNK projekta“, ekskluzivno za „Alo!” je otkrio pravu istinu o poreklu lidera SRS-a Vojislava Šešelja i lidera BDZ-a Muamera Zukorlića. Šešelj se potpuno uklapa u genetički profil plemena Nikšići, dok je Zukorliću genetički veoma blizak Hašim Tači, predsednik Kosova.

Jovica Krtinić, jedan od osnivača „Srpskog DNK projekta“, otkrio je za „Alo!” da je prošle godine testiran jedan blizak rođak Vojislava Šešelja i da je ustanovljeno da Šešelji pripadaju haplogrupi I2a dinarik sever.

- Genetički test je potvrdio predanje da su Šešelji došli u trebinjski kraj iz Nikšića. Naime, Šešeljev rezultat se potpuno uklapa u genetički profil plemena Nikšići. Haplogrupa I2a je najčešća kod Srba (ima je svaki treći dosad testirani Srbin), a naročito je prisutna kod Srba u Hercegovini, gde je ima blizu 50 odsto dosad testiranih. Ova genetička haplogrupa, uz haplogrupu R1a, svojstvena je slovenskim narodima, pa je apsurdno tumačenje gospodina Zukorlića da su pripadnici ove grupe potomci onih koje su Sloveni asimilovali - navodi Krtinić i dodaje da genetički rezultat Zukorlića, sa kojim su stručnjaci „Srpskog DNK projekta“ odranije upoznati, kazuje da su njegovi preci po muškoj liniji neslovenskog porekla.

Muamer Zukorlić

Vesna Lalić

Muamer Zukorlić, Foto: Vesna Lalić

- Tvrdnja da su Zukorlići keltsko-ilirskog porekla je u najmanju ruku proizvoljna. Za Kelte su svojstvene dve haplogrupe - R1b zapadna i G2a, dok su Zukorlići R1b istočna i po haplotipu najbliži nekim dosad testiranim albanskim rodovima. Što se tiče Ilira, još nije utvrđeno koja je haplogrupa među njima bila dominantna, ali je najbolji kandidat za nju haplogrupa E1b1b, koja je daleko zastupljenija od R1b haplogrupe na prostoru nekadašnjeg Ilirika – naveo je Krtinić i dodao da je grana BY611 haplogrupe R1b, kojoj pripada Zukorlić, zastupljena kod svih balkanskih naroda, a veoma je karakteristična za Albance.

- Zajednički predak te grane živeo je pre oko 3.000 godina. Interesantno je da je Zukorliću genetički veoma blizak Hašim Tači, jer postoji rezultat testiranog Tačija iz sela Broćna kod Drenice - otkrio je Krtinić, koji je pojasnio i Zukorlićevu haplogrupu.

- Keltski narodi bi mogli biti veoma daleki rođaci Zukorlića, s obzirom nato da je njihov zajednički predak živeo pre 6.200 godina. Nije tačno da je ta haplogrupa srodna sa osam odsto Srba i nula odsto Rusa, već je srodan sa šest odsto Srba i šest odsto Rusa - zaključio je osnivač „Srpskog DNK projekta“.

Zukorlić se testirao zbog Šešelja!

Zukorlić i Šešelj su prethodnih dana bavili su se poreklom i jedan drugom brojali krvna zrnca. Nakon što je šef radikala Vojislav Šešelj za „Alo!“ naveo da bi DNK njegovog skupštinskog kolege Muamera Zukorlića bez sumnje pokazao da je Srbin, bivši muftija dao nam je rezultate svog DNK testa i odredio šta bi pokazao Šešeljev DNK.

- Preci Zukorlića su došli sa Bliskog istoka preko Kavkaza na Balkan u periodu pre formiranja Ilirije. Svi keltski narodi su dalji rođaci Zukorlića. Preci Šešelja su živeli u Evropi i na Balkanu mnogo pre dolaska Slovena u Evropu iz Azije. Asimilirani su od strane Slovena negde na Karpatima i odatle su se vratili na Balkan - naveo je Zukorlić za „Alo!“.

 

Komentari (6)

Mojsije

12.09.2017 20:35

Sada mi je jasno zašto su moji sinovi naklonjeni Voji!Moji koreni i Vojovi su isti!

Дућа

12.09.2017 21:59

Е мој Зукорлићу...Видиш да су у лажи кратке ноге...Стиди се дуге браде...

Adam Najstariji

16.09.2017 20:51

@Дућа - Malo da branim Zukorlica: covek rece da je I2a dinarik slovenizovan na Karpatima, dakle u vreme kada su vratili na Balkan bili su Sloveni. Za R1b-BY611 nije poznato odakle je tacno dosao na Balkan. U Rusiji i na Kavkazu ga nema, ali ima njegovih rodaka. Mogao bi biti ilirskog, tracanskog ili italskog porekla, pa cak i neka sporedna grana Kelta, s obzirom da je prisutan na severu Italije. E, sad, sto je njemu OK da bude potomak Ilira ili Kelta, a ne Albanaca ili Srba, tu mu ne mogu pomoci.

Vuk

12.09.2017 23:02

Krtinić laže. Ako je Šešelj I2a dinarik sjever nije Nikšić jer je pleme Nikšića dinarik jug. Dinarik Sjever je jedna od Vlaških haplogrupa a nosioci te hg su Vlasi Mirlovići i Vojnići u osnovi su to Morlaci,Morovlasi.

Radule Morlak

13.09.2017 02:41

@Vuk - Voja je I2a PH908, Nikšić. Drugo, CTS10228 je takođe slovenska grana. Mi starobalkanci smo E1b i J2, a Tračani R1b istok.

nedjo

13.09.2017 11:42

kakvi ludaci,broje krvna zrnca u 21 veku