Vojislav Šešelj slava SRS
Vladimir Marković
Vojislav Šešelj slava SRS

Vladimir Marković

Vojislav Šešelj slava SRS, Foto: Vladimir Marković

Prema tvrdnjama lista Blic, za desetak dana tri Okružna odbora SRS su iskazala neposlušnost, a njihovi predsednici podneli ostavke. Jedan odbor je to učinio još ranije, pa su praktično od sedam okružnih odbora, ostala samo tri.

Ovaj list kao glavne razloge za loše stanje u stranci navodi "pohlepu vrha radikala" i poziv Milutinu Jeličiću Jutki da uđe u SRS. Navodi se da je zasad najveći potres Šešelj doživeo u Vojvodini.

Na stranačke funkcije ostavke su kovertirali predsednici tri okružna odbora - srednjobanatskog Ivica Milankov, severnobanatskog Dragana Stjepanović i južnobanatskog Smiljana Glamočanin Varga, koja je bila i na funkciji potpredsednice Skupštine Vojvodine.

Ovi članovi SRS bili su i u najvišim organima ove partije - članovi Predsedničkog kolegijuma stranke i Centralne otadžbinske uprave. Svi oni su i pokrajniski poslanici.

Osim okružnih odbora preko kojih stranka funkcioniše na lokalu, Šešelju se prepolovio i poslanički klub SRS u pokrajinskoj skupštini, gde su radikali imali 10 poslanika a sada imaju pet.

List navodi da ni stanje u centralnoj Srbiji nije bolje i poziva se na izvor iz stranke koji je rekao da je član Predsedničkog kolegijuma i Otadžbinske uprave nišavskog okružnog odbora Nikola Savić, koji je poslanik i u Skupštini Srbije, takođe podneo ostavku.

Komentari (2)

kale

21.02.2020 12:39

sta je seselj dobro uradio za narod.takse na broila I oruzje.

Ja

21.02.2020 14:55

Koji okruzni odbori kad oni ni ne postoje u tom delu Vojvodine?