Obračun do poslednjeg: Vojislav Šešelj i Majkl Devenport
Tanjug
Obračun do poslednjeg: Vojislav Šešelj i Majkl Devenport

Tanjug

Obračun do poslednjeg: Vojislav Šešelj i Majkl Devenport, Foto: Tanjug

Nakon više potezanja odlučeno je da sednica odbora za evropske integracije bude odložena, makar dok se materijal koji je pripremio Davenport ne prevede s engleskog na srpski.

- Pozvali su me na sastanak Odbora za evropske integracije Parlamenta Republike Srbije, čini se da nisu spremni - prokomentarisao je Davenport na Tviteru, koji je, između ostalog, na zahtev radikala sa predsedavajućeg mesta u jednom trenutku morao da se premesti u poslaničku klupu.

 

Lider radikala je sukob sa Davenportom ovako prokomentarisao:

- Šta on uopšte ima da traži na sednici Skupštine Srbije? Zašto papiri nisu bili prevedeni na srpski? I zašto mi nije dao broj telefona da mu lepo prosledim pesme koje sam mu puštao - rekao je Šešelj za „Alo!”, a na konstataciju šefa Delegacije EU „da parlament nije bio spreman za njega”, odgovorio je:

- Kako nismo bili spremni? Jesmo, i te kako. On će da hapsi moje saradnike, ma evo, ja sam spreman njega da uhapsim i isporučim kome treba. Ma on je popio nokaut juče u Skupštini i ne znam da li će se vraćati, ali ako odluči da se pojavi ponovo, imam spremne nove četničke pesme da mu puštam. Navikao je da mu se svi klanjaju, ali mi radikali smo uvek puni iznenađenja.

Da se izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije koji je doneo Davenport prevede na srpski tražile su i Dveri, ali i lider LDP-a Čedomir Jovanović, koji je i istakao „da su poslanici SRS-a u pravu kada govore da se materijali dostave na srpskom jeziku”.

- Dok sam bio za govornicom, Čeda mi je dobacio: „Sad ćeš ti ići u američku ambasadu.“ Pa naravno da hoću, samo da novi predsednik položi zakletvu i da postavi novog ambasadora u Beogradu - rekao je Šešelj i dodao da su demonstracije protiv Trampa u SAD gluposti i da sigurno neće sada ići u revoluciju zbog rezultata izbora.

Poslanik SNS-a Milimir Vujadinović prokomentarisao je da građani na sednici odbora, nažalost, imaju priliku da vide nešto „što nije slika Srbije”.

Puštao provokativne pesme

Tanjug

Puštao provokativne pesme, Foto: Tanjug

 

Četnička pesma o Trampu i pramenovima

Šta se ono u Njujorku sjaji, Donaldovi pramenovi na glavi Oj, Donalde, pramene zaliži, Ameriko, barjake podiži Amerika Hilari nam nije, tamo Donald ljuti barjak vije Čujte, braćo, hilandarska zvona, Trampa je blizu Vašingtona Kroz teksaške klance i točila priprema se Donaldova sila Donald bedem sa Meksikom pravi, drma mu se šubara na glavi Drma mu se na šubari cveće, muslimane trpeti on neće Tramp i Putin dva dobra drugara, Tramp i Putin dva su svetska cara Tramp i Putin doneće slobodu, doneće je celom ljudskom rodu Ljudskom rodu svanuće sloboda, doneće je njujorški vojvoda Oj, Donalde, lice ti je belo, krišom nosiš četničko odelo Niko ne sme Donalda da vređa, svaki četnik njemu čuva leđa Ako Donald bude imao sreće, Drina Srbe razdvajati neće Ako Donald bude imao volje, Srbija će krenuti nabolje

Komentari (21)

LEONARD

11.11.2016 15:51

A nesto nema glavnog da ovo osudi.Ne sme.Ovaj ce kad tad da pocne svoju pricu,zato ovolika pazljivost i tisina. Gosn Savo ,mi smo nadrljali kako god se ponasali.Moram priznati da me je ubila ona visegodisnja sevilnost,poniznost i klimanje i da iako mi se ovo ne svidja nemam reci osude i revolta. Patetiku,jadikovke,ulizivanje i dodvoravanje i lose prezentovane lazi vise ni na filmu ne mogu da gledam.Poslednji stadijum beznadja je ova ravnodusnost kada covek vidi recimo Jozefa Fritzla u plavom.

Tamara

11.11.2016 16:42

Sve se menja iz korena . Pogledajte samo ovaj prizor - dr Seselj i NEKI EVROPSKI FUNKCIONERCIC u Srbiji . Kao Predsednik Milosevic i NEKI DIREKTORCIC MISKOVIC ... medjutim U PRETHODNIH 16 GODINA BRE ''ONI'' SVE OKRENUSE pa DIREKTORCIC KOMANDUJE SVIM VLADAMA a EVROPSKI FUNKCIONERCIC je nastupao kao VLASNIK DRZAVE ''PRIVATNE FIRME'' i on samo navrati da mu ''direktor'' tzv ''PREMIJER'' polozi izvestaj ... E nema vise to - opet ce uciteljica biti uciteljica a dete dete - nismo mi drugari .

Paja @ Tamara

11.11.2016 19:06

@Tamara - Tamara, da li znas kako je nastala Srpska radikalna stranka ?

Tamara

11.11.2016 21:11

@Tamara - Evo sad vidim - imaces odgovor gore . Al mogu da pojasnim - AKO TI JE ZA UTEHU svi smo mi Milosevic MADA MISLIM DA SAM TI SAMO OTEZALA . Shvatas ?

mara

11.11.2016 17:14

U parlament goste mogu pozvati ovlascena lica.Niko ne dolazi nepozvan Tu je predsednica parlamenta i premijer koji uglavnom odlucuju o tome. Kada je gost vec dosao bila nam je ljudska duznost da mu ukazemo postoavenje bez vredjanja.Svako svoju kulturu pokazuje ali se u ovom velikom domu nemoze lupetati bas svasta. Red i kultura treba da bude odlika parlamenta i parlamentaraca.Oni predstavljaju Srbiju.

Tamara

11.11.2016 17:55

@mara - Nije on dosao kao GOST niti se je on ikad ponasao kao GOST - u najmanju ruku je na naseg PREMIJERA gledao kao ''GOTIVIM TE KO KLINCA IZ KRAJA'' ... e tu prestaje svako gostoprimstvo kad se KLINCU pojavi TATA - dr Seselj . Sve je tako prosto i sve je tako tacno .

Srdjan Curcic

11.11.2016 18:14

@mara - On nije gost i nije dobrodosao..onome ko nije dobrodosao ne pokazujes gostoprimstvo vec sikter ponasanje...a in je dosao da vrsi pritisak.uticaj. i da pomusa da ko trise parlament i spijunira za svoje glavesine....parlament je nacionalno politicko telo.ako im treba devenport neka ga premijer i sns vodie na svoju partisku skuostinu..jer i onako tamo se zakuvava pakleni plan izdaje

Paja @ Tamara

11.11.2016 18:30

@mara - Tamara, posto vec kazes da je Seselj tata ( sta ti to znaci ??? ) da li mozes svima nama da objasnis kako je nastala Srpska Radikalna Stranka ?

Tamara

11.11.2016 21:08

@mara - Ma nije uopste vazna Srpska radikalna stranka rodjace UZGRED SAMO PRVO S TREBA DA BUDE VELIKO SLOVO - moja baba Mara je bila za Tita i dan danas imamo sliku ... itd - MILOSEVIC JE TATA MODERNE NOVE OVE SRBIJE - i tu vise ne postoji ni Seselj ni Vucic ni Dacic ni Palma ni Velja - nasuprot nas samo postoji DS SDS LDP I LSV - shvatas stranke koje svoju mrznju prema Srbiji nisu mogle da sakriju ni u nazivu - NIGDE NE POSTOJI ''SRBIJA'' - njihova LJUBAV I DOMOVINA je ZAGREB ... sve je tako prosto ...

Paja

11.11.2016 17:51

Jel ovo covek koji je toboze umirao vise puta u Hagu i ovde, koji je tesko bolestan, za kojim su plakali Nikolic i Vucic uz Ima jedan kucerak u Sremu? Da, to je crveni vojvoda kome je SRS sa njim, Vucicem, Nikolicem i drugim laznim cetnicima i velikosrbima osnovala Sluzba drzavne bezbednosti. To je osoba koja za Sluzbu nanosi stetu celoj Srbiji. Njegov najbolji ucenik Vucic cuti, zato sto SNS i SRS saradjuju sirom Srbije, posebno u Vojvodini preko "veze" Milorada Mircica. Seselj NIJE CETNIK !!!

Tamara

11.11.2016 18:41

@Paja - Ma ne muci tebe CETNISTVO - tebe muci SRPSTVO . Naravno svi smo mi JEDNO i Seselj i Vucic i Dacic i Palma i Velja ... svi smo mi ustvari i dan danas MILOSEVICEV REZIM - e to tebe ustvari najvise muci . Nikad Beograd nece postati ZAGREB ni Nis OSIJEK nj Novi Sad ZADAR ni Srbija HRVATSKA 'REGION' KOME JE GLAVNI GRAD 'ZAGREB' I NJEGOVE DVE POKRAJINE 'BEOGRAD I CRNA GORA' - KOSOVO JE NARAVNO 'SUSED' odnosno da Srbija prestane da postoji ... ha ha ha ha ha ... pa niste vi nama dorasli na taj nacin .

ozna

11.11.2016 19:15

ko je ova "pametnica" koja isključije demokratiju?

nedjo

11.11.2016 19:18

cirkuzant ostaje cirkuzant

Realista

11.11.2016 20:44

Јел негде погрешио? Није. То што се неко не слаже са његовим ставовима не значи да он није у праву. Па овој несретној Србији најтеже је Србин бити. Ако си Србин имаш најмање права. Јел може неко да зна шта фали у мојој кући боље од мене. Тако ни Девенпорт и остала западна багра која нас убијала деценијама неможе да жели Србији боље нешто од Шешеља. Најсрећнији су кад су Срби и браћа Руси на коленима. Богу хвала прошла су и та времена. Јадан ли је тај европски фићфирић. Живела Србија

Petar

11.11.2016 20:45

U Seselja nosina ko u Bob Rocka?! Strogo je zabranjeno unositi oruzije u skupstinu?! Jel ima on oruzni list?! Kolka nosina?!

gago

11.11.2016 22:03

Pa usprotivio se uljezu.Onaj nabuzdeni se tura i gura gde stigne,neka ide kuci!

goran

11.11.2016 22:07

seselj je proveo mnogo godine u holandiji, ali ne sme da blati srs

Husar

11.11.2016 22:13

Nevidjena srpska blamaza! Dobicete vi svoje, vi ste samo za Sibir!

ДУШАН

12.11.2016 00:50

محمود عباسГосподе боже ма да ли је могуће ,шта ли се ово дешава са овим нашим несрећним народом КАДА ЧИТАМ ОВЕ КОМЕНТАРЕ ИМАМ УТИСАК ДА УПРАВО ЧИТАМ ПРИШТИНСКУ РИЛИНДЈУ.Шешељ управо износи голу истину овим нашим СЛЕПЦИМА , да се у скупштини налази човек који ношој земљи ради о глави .дошао по још 3 преостала радикала да их одведе свима испред носа а они се тресу и немо посматрају као оцве када крволочни вук уђе у стадо ..ОТЕРАТИ ПРОБИСВЕТА И НАПОКОН ПОЧЕТИ МИСЛИТИ СВОЈОМ ГЛАВОМ АКО ЈЕ ИМАТЕ .

Драгомир

12.11.2016 07:41

Шешељ је нешто најгоре што нам је доведен у СрбијУ!Доведен је директ из босанског затвора где је осуђен на осам година робије јер је лапарао против његових комуниста!Издржао је три године и на мољакање пуштен је а где баш да га доведу у Србију?Иако је имао супругу Весну и дете ,како рекох,понижавао је своје комуњаре и добио осам година робије.Да није понижавао хашке судије тамо би био далеко мање времена али када су видели да му је циљ излежавање НАЈУРИЛИ ГА!Иди и причај да си боле'сан?

Milka

12.11.2016 13:52

Sta smo mi Srbijanci zgresili da nam dodeli ovog cirkuzanta? Zasto ne ide u sboju BIH i tamo pravi svasta? Da li neko osim njega radi ovako nesto?