Grčka, Kosovo
Ilustracija
Dragomir Anđelković
Dragomir Anđelković, Foto: Printscreen/Youtube

- U principu ne komentarišemo mišljenja analitičara. Grčki stav o nepriznavanju Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen - izjavio je Dijakofotakis.
Filips i Server su izjavili da ne očekuju da će pet zemalja Evropske unije koje nisu priznale Kosovo promeniti svoje stavove, osim Grčke.
- Grčka će vrlo verovatno priznati Kosovo. Zid koji je stvoren time što pet zemalja nije priznalo Kosovo uskoro će početi da se ruši, kada Grčka ili neka druga zemlja odluči da prizna Kosovo - rekao je Filips.
Danijel Server je istakao da je promena stava Grčke predvidljiva.
- Sporazum o konačnom statusu između Beograda i Prištine mora da donese priznanje od pet država koje ne priznaju Kosovo - rekao je Server.
Analitičar Dragomir Anđelković istakao je da i sam Server zna da Grčka neće priznati Kosovo.
- Server i drugi albanski lobisti su bili ubeđeni da će Beograd biti pokoleban i da će prihvatiti pre ili kasnije da krene putem normalizacije odnosa sa Kosovom, kao da je Kosovo država. Ali Beograd to nije uradio. Da bi nas demoralisali, da bi nas naveli da počnemo to da radimo, plasiraju nam informacije da će članice Evropske unije koje do sada nisu priznale Kosovo, sada početi da ga priznaju - objasnio je Anđelković za „Alo!“.
Kako ističe, to je specijalni rat protiv Srbije.
- Ali je dobro to što mi na to ne nasedamo, a dobro je i što je Grčka to demantovala - kazao je Anđelković i dodao da je Grčka poznata kao neko ko ne komentariše često takve izjave, ali su sad napravili presedan zbog prijateljskih odnosa sa Beogradom.
- Želeli su da pokažu da su privrženi politici odbrane našeg teritorijalnog integriteta - zaključio je Anđelković.

Danijel Server

Printscreen

Danijel Server, Foto: Printscreen

Sramne optužbe na račun Vučića

Ovo nije prvi put da Danijel Server pokazuje otvorenu mržnju prema Srbiji. Pre nekoliko nedelja je optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pokušava da napravi veliku Srbiju sprovođenjem kampanje u Crnoj Gori, BiH i na KiM. Par meseci pre toga, zapretio je Vučiću ako ne prizna Kosovo i Metohiju. - Ako ne prizna Kosovo, to će staviti Srbiju u tešku poziciju, biće suočena s konstantnim problemom koji naginje ka nacionalističkoj strani i to može biti prepreka za članstvo u Evropskoj uniji - kazao je Danijel Server.

Komentari (1)

sara

15.04.2021 09:22

Takozvani i na žalost profesor Server, za dolare koje dobija, mora konstantno da laže i provocira, da bi se opravdao kod šiptara!!!. Baš je jadan!!!.