Ivica Dačić
Alo/ Marko Đokovic
Ivica Dačić

Alo/ Marko Đokovic

Ivica Dačić, Foto: Alo/ Marko Đokovic

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da očekuje da će Hrvatska tokom predstojećeg predsedavanja EU imati pozitivnu ulogu kada je u pitanju stav o prošrenju i da će pomoći ostalim zemljama Zapadnog Balkana.

Pročitajte još:

- Uvek postoje različite izjave koje skreću pažnju sa nekih magistralnih pravaca kojim region treba da ide, mi se radujemo predstojećem predsedavanju Hrvatske EU i očekujemo da pomogne ostalim zemljama Zapadnog Balkana i da se zalaže za proširenje. To je u interesu cele EU, ne samo našeg regiona, mislim i da svi treba da budemo mnogo pametniji i racionalniji kada je reč o problemima unutar našeg regiona - rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara na Bledu.

Predsednik posetio Leskovac. Novinari mu postavili političko pitanje, on dao odgovor koji ih je oduvao (FOTO, VIDEO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 03.09.2019. 15:55 - 03.09.2019. 16:54 Vučić će se potom obratiti na skupu SNS povodom predstojecih lokalnih izbora u Medveđi. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Leskovcu, gde će obići gradski stadion "Dubočica" i opštu bolnicu u tom gradu.

On je istakao da Hrvatska svakako neće imati negativnu ulogu i da očekuje da će nastojati da se pokaže kao konstruktivan faktor i zemlja koja će pomoći celom regionu.

Upitan o odnosima Srbije i Slovenije, šef srpske diplomatije kaže da je dogovoreno da se ponovo održe sednice dve vlade i da su odnosi dve zemlje dobri.

Ivica Dačić

Alo/Marko Đoković

Ivica Dačić, Foto: Alo/Marko Đoković

- Treba da tražimo zajedničke interese, zahvalni smo na podršci što se evrpskih integracija tiče, očekujemo da Slovenija ima razumevanja za specifičnost problema što se tiče Kosova i Metohije, odnosno za naše emocije i osećanja, ali i pravna pitanja kada je o istorijskom delu Srbije reč - rekao je Dačić.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina