Sednica Predsedništa SNS
Jošida Masanori
Sednica Predsedništa SNS

Jošida Masanori

Sednica Predsedništa SNS, Foto: Jošida Masanori

Nakon sednice, javnosti će se obratiti predsednik SNS Aleksandar Vučić koji će objaviti imena novih koalicionih partnera. On se, prethodno u toku dana, sastao sa predsednikom SPS Ivicom Dačićem i liderom pokreta SPAS Aleksandrom Šapićem.

18.22 Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik Vučić je istakao da je SNS dobio ubedljivu većinu i da je na njima velika odgovornost, kao i odluka da li da pozovu još nekog u koaliciju.

On je istakao da je na sednici doneto šest zaključaka u kom pravcu će funkcionisati nova vlada, a jedan od njih je i ograničeno trajanje nove vlasti.

- Doneti su zaključci da se formira vlada sa ograničenim trajanje do parlamentarnih izbora koji će biti održani u isto vreme kada i predsednički, a najkasnije do aprila 2022. godine - rekao je Vučič.

Jedan od zadataka je borba za interese srpskog naroda i Srbije na Kosovu i Metohiji i očuvanje vitalnih interesa Srbije na Kosovu i Metohiji.

- Ta borba je teška, nju vodimo osam godina, i za nju neću da okrivim samo prethodnu vlast, jer taj problem traje, a 2008. godine je kulminirala. Za to je potrebno jedinstvo našeg naroda i spremnost za kompromisno rešenje i ulazak u razgovore o tome - rekao je Vučić.

Predsednik je najavio beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala i svih onih koji su pljačkali Srbiju ili ubijali.

- Mnogi su pomislili da su jači od države. Rat klanova i ljudi koji nisu poreklom iz Srbije preneo se na naše ulice i mi ćemo sprečiti njihovo dalje delovanje na našoj teritoriji - rekao je Vučić. 

Vučić je kao ciljeve nove vlade istakao i očuvanje zdravlja stanovništva, ali i dodatno podizanje ekonomije i životnog standarda građa, izgradnju puteva i nastavak započetih projekata.

On je posebno istakao da će Srbija čuvati svoju nezavisnost i jačati vojsku, odnosno odbrambene snage.

Nova Vlada Srbije

Predsednik Vučić je istakao da ubedljiva većina koju SNS ima ne daje pravo da mogu da rade šta hoće, govoreći o potrebi za koalicionim partnerima.

- Pored mandatarke Brnabić, učestvovao sam u razgovorima sa ostalim političkim činiocima koji su prešli cenzus. Imali smo dobar odnos sa SPS prethodnih osam godina. Imali smo različita viđenja danas, ali sam se saglasio sa Dačićem. Pokazaćemo da imamo mnogo širu sliku i viziju Srbije od samih okvira naše stranke. Hoćemo da nastavimo da gradimo našu zemlju, da imamo veću stopu rasta od svih. Poštujemo SPS i pokazujemo korektnost. Nećemo da kažemo da nam nisu potrebni. Nastaviemo da radimo sa SPS - rekao je Vučić.

Govoreći o Šapiću, predsednik je istakao da je imao izuzetno korektan razgovor sa njim.

- Nisu imali nikakve uslove, nikakve želje. Stalo im je do Srbije, a ja sam imao priliku da bolje upoznam Šapića. Dogovorili smo se da zajedno radimo i da oni imaju jednog ministra u vladi - rekao je Vučić.

Prema rečima predsednika Vučića u petak će biti poznata imena ministara.

Zašto je vlada ograničenog trajanja?

Nova vlada i skupština biće "ograničenog trajanja", izjavio je večeras predsednik Aleksandar Vučić i najavio da će vanredni parlamentarni izbori biti održani najkasnije do 3. aprila 2022. godine.

Vučić je rekao da je na sednici Predsedsedništva bilo različitih mišljenja o tome kako formriati novu vladu i parlament.

- Hoću da se bore, da rade na terenu, to je štih proba za ministre. To sam tražio i inisistirao, a nadam se da će me mandatar poslušati. To je učinjeno da se ne bi nečija vlada završila sa 619 miliona u privatnim džepovima - rekao je Vučić.

Rat mafiji

Predsednik Vučić je posebno istakao da će nastavak borbe protiv organizovanog kriminala biti beskompromisan.

17.00 Počela sednica Predsedništva SNS

Iza zatvorenih vrata, tačno u 17 časova, počela je sednica Predsedništva SNS na kojoj će se odlučiti o sastavu nove Vlade Srbije.

Obraćanje predsednika Vučića zakazano je za 18 časova.

Dolazak članova SNS na sednicu Predsedništva pogledajte u priloženom snimku i na našim fotografijama i galerijama.

Dolazak članova SNS na sednicu Predsedništva pogledajte u našoj galeriji

16.56 Stigao je Milenko Jovanov

Milenko Jovanov

Alo.rs

Milenko Jovanov, Foto: Alo.rs

16.54 Stigla je Nela Kuburović

Nela Kuborović

Tanjug/Sava Radovanović

Nela Kuborović, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

16.53 Dolazak mandatara za sastav nove Vlade Srbije Ane Brnabić

16.45 Dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića pogledajte u našoj galeriji

16.44 Siniša Mali

Siniša Mali

Alo.rs

Siniša Mali, Foto: Alo.rs

16.44 Stigli su Zoran Đorđević, Maja Gojović i Goran Knežević

16.43 Došla je Biljana Popović Ivković

Biljana Popović Ivković

Alo.rs

Biljana Popović Ivković, Foto: Alo.rs

16.40 Upravo je stigao i Goran Vesić

Goran Vesić

Alo.rs

Goran Vesić, Foto: Alo.rs

16.37 Stigla Irena Vujović

Irena Vujović

Alo.rs

Irena Vujović, Foto: Alo.rs

16.30 Stigao Marko Đurić

Marko Đurić

Tanjug/Sava Radovanović

Marko Đurić , Foto: Tanjug/Sava Radovanović

16.12 Stigli prvi članovi SNS

Kako nam javljaju naši reporteri iz sedišta SNS, na sednicu Predsedništva među prvima je stigla Jorgovanka Tabaković.

Pročitajte i:

Komentari (1)

Nora

21.10.2020 00:25

Bravo za svaki potez! Svaka cast predsedniku.