Dragan Đilas i Sergej Trifunović
Marko Metlaš
Dragan Đilas i Sergej Trifunović

Marko Metlaš

Dragan Đilas i Sergej Trifunović, Foto: Marko Metlaš

Direktorka Beogradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović kaže da je obaveza celog društva nulta tolerancija prema svakoj vrsti nasilja i primena adekvatnih sankcija za počinioce, jer će se samo tako razviti mehanizmi koji će nasilnika sprečiti da ponovi delo, dok će žrtve biti sačuvane.

Pročitajte još:

Ona kaže da se taj centar svakodnevno suočava i bori protiv svake vrste nasilja, uključujući i verbalno nasilje kome su najčešće izložene žene, da njegove počinioce tretira kao i počinioce svake druge vrste nasilja, te da primenjuju adekvatne mere i sanckije.

"Iskustvo nas uči da je verbalno nasilje skoro uvek samo uvod, nakon čega počinilac počinje i sa drugim, težim oblicima zlostavljanja", rekla je Pavlović.

Preporučujemo i ovo:

Ona je pozvala sve koji, kaže, podržavaju normalnu i stabilnu Srbiju, da podrže i peticiju protiv Sergeja Trifunovića.

Sergej Trifunović

Alo!/ Rajko Ristić

Sergej Trifunović, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Gradski pravobranilac Ljiljana Blagojević kaže da je i prema Ustavu Srbije fizički i psihički integritet nepovrediv, te da je poštovanja Ustava obaveza svakog građanina Srbije.

"Ljudska prava imaju univerzalni karakter i nalaze svoje mesto u svim pravnim sistemima, pa i u Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima", navela je Blagojević.

Sekretar za inspekcijske poslove Sonja Podunavac oštro je osudila svaku vrstu nasilja prema ženama, bez razlike da li je u pitanju fizičko ili verbalno nasilje i apelovala da se stane na put govoru mržnje i primitivnim napadima na žene.

 

 

Komentari (2)

Braca

24.01.2019 19:31

Ne vidim logiku u ovakvim postupcima. Zar na ovakav način planiraju da pridobiju poverenje građana?

Momir

24.01.2019 20:07

Treba hitno osuditi svaki vid nasilja, vređanja i omalovažavanja žena u Srbiji i društvo treba da se ozbiljno pozabavi ovom temom!