Ponosan na  prijatelja: Sava Janjić
Emil Čonkić
Ponosan na  prijatelja: Sava Janjić

Emil Čonkić

Srpski sveštenik, u intervjuu za Glas Amerike, rekao je da je pogoršanje međuetničkih odnosa rezultat delovanja političkih struktura na obe strane.

Goran Vesić

Printscreen

 

- Ono što vidim kao izlaz nije brzo rešenje. Svi traže brzo rešenje. Ne podržavam zamrznuti sukob. Smrznuti sukob znači ozbiljne probleme - rekao je on.

Sava Janjić

printskrin

Sava Janjić, Foto: printskrin

- Ono što nam je potrebno je da nastavimo dijalog, transparentan dijalog koji bi bio otvoren i koji će odrediti sve stvari sa kojima se moramo nositi - rekao je srpski sveštenik. Igor Janjić je rekao da podržava dijalog koji treba da ima crvene linije.

- Crvene linije su: nema podele teritorija i ne stvaraju etnički čiste teritorije - rekao je on. Pravoslavni sveštenik u manastiru Dečani rekao je da otvoreni dijalog treba da obuhvata sve, civilno društvo i medije, a ne da se postigne tajni sporazum.

- Formula za budućnost ne može se naći razdvajanjem naroda ... Ako stvaramo neetničke teritorije, etnički čiste, bilo kroz razmjenu teritorija ... To nije dobro ni za Kosovo ni za bilo koga na Balkanu - kaže on. tvrdi da su u izjavama razumne.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Komentari (1)

Бранислав

27.06.2019 10:43

отац Сава Јањић оваквом изјавом брани Устав Србије за разлику од оних који га крше тражећи поделу Косова и разграничење..