Aleksandar Vučić i Si Đinping
Tanjug/Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić i Si Đinping

Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić i Si Đinping, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće od sutra u višednevnoj poseti Kini, gde će učestvovati na Drugom forumu za međunarodnu saradnju „Pojas i put“, i imati brojne bilateralne razgovore sa najvišim svetskim zvaničnicima, učesnicima tog skupa.

Predsednik Vučić će, kako je najavljeno u saopštenju njegovog kabineta, na prvom zasedanju Okruglog stola lidera govoriti na temu „Podsticanje povezivanja u cilju pronalaženja novih izvora rasta“ i imati posebnu čast da bude među tri lidera koji će se obratiti učesnicima Foruma prilikom završnog izlaganja.

Tokom boravka u Pekingu, predsednik Srbije će se sastati, u odvojenim susretima, sa predsednikom Kine Si Ðinpingom i predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Predviđeni su i susreti sa predsednikom Švajcarske Uli Maurerom i predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, zatim sa Vangom Huningom, članom Stalnog komiteta Politbiroa CK KP Kine, članom sekretarijata Centralnog komiteta KP Kine i direktorom Kancelarije za istraživanje politike CK KP Kine.

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Tanjug

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, Foto: Tanjug

Predsednik Vučić prisustvovaće potpisivanju niza bilateralnih sporazuma između Srbije i Kine.