Marko Bastać
Tanjug/Dragan Kujundžić
Marko Bastać, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Prvi čovek opštine Stari grad i dojučerašnji predsednik beogradske organizacije Stranke slobode i pravde, Marko Bastać, rekao je da je obavešten o tome da je smenjen sa stranačke funkcije, ali da još čeka zvanično obrazloženje te odluke.

"Meni je potpuno besmisleno da može da postoji moja lista na kojoj ja nisam kandidat. Šta znači kandidatura neke liste na kojoj nema mog imena, ne vidim kakve to veze onda ima sa mnom. Može da se proveri ko učestvuje na izborima i da nigde nema mog imena i prezimena", kaže Bastać.

Na njegovu izjavu odmah je reagova Saša Radulović. 

- A građani se kopčaju na leđima. Bojkot su na žalost srušili SzS i PSG. Jedna po jedna članica SzS su izašli na izbore, što direktno, što prikriveno. Time je bojkot izgubio smisao - napisao je Saša Radulović.

Podsećamo, Stranka slobode i pravde juče je raspustila Opštinski odbor SSP-a na Starom gradu, jer su, kako su naveli, pojedini članovi suprotno odlukama stranke o bojkotu izbora "na svim nivoima bili uključeni u izborne radnje koje su rezultirale predajom liste "Čuvari Starog grada – Ujedinjena opozicija".

"Odluka o smeni Bastaća doneta je jer nije sprečio aktivnosti zbog kojih je opštinski odbor raspušten", saopštila je SSP.

Kako su naveli, Stranka slobode i pravde je čvrsto opredeljena za bojkot na svim nivoima i "svi koji na bilo koji način učestvuju u lažnim izborima ne mogu biti njen deo".

Stranka slobode i pravde je u okviru Saveza za Srbiju i bojkotuje predstojeće izbore.