Lider Novog Beograda
Milan Ilić
Lider Novog Beograda

Milan Ilić

Lider Novog Beograda , Foto: Milan Ilić

Naša saznanja potvrdio je i sam Aleksandar Šapić. On nam je objasnio da je Skupština opštine Novi Beograd, koja je formirala Humanitarnu fondaciju „Novi Beograd“, kao osnivač donela odluku o njenom pripajanju Humanitarnoj fondaciji „Novi Beograd - Aleksandar Šapić“, da bi se na kraju prva izbrisala iz registra.

- To je učinjeno zato što su korisnici humanitarne fondacije, to jest roditelji i deca još u februaru i martu tražili da fondacija ne zavisi od izbora i pitali me da ja, kao što sam preuzeo moralnu, preuzmem i pravnu odgovornost i da fondacija ne bude povezana sa mojom političkom funkcijom - kazao je Šapić, navodeći da tada nije bio spreman da preuzme odgovornost.

- Poprilična je odgovornost da uzmete na sebe da vodite računa, maltene do kraja života, o ljudima kojima ste vi jedina šansa i nada. Nakon izbora, kada sam ostao na mestu na kojem jesam, oni su sastavili peticiju i uputili je predsedniku Skupštine sa zahtevom da se to uradi i meni lično uputili pismo da me pitaju da li sam spreman da preuzmem odgovornost. Tada sam prelomio, nisam mogao te ljude da pogledam u oči i da kažem: „Slušajte, dok sam ja ovde, ja ću da se borim, a kada ja ne budem, onda baš me briga” - iskren je Šapić.

Objašnjava i zbog čega je u naziv fondacije stavio svoje ime.
- Morao sam da registrujem u APR-u fondaciju koja bi nosila isto ime, samo smo ubacili i moje ime i prezime. Onda je na osnovu peticije i inicijative predsednik Skupštine to stavio ispred Skupštine, Skupština je jednoglasno donela odluku da se slaže da ja preuzmem tu odgovornost, bez obzira na to što su oni bili osnivači i da ubuduće ono što sam dosad formalno radio radim dalje i pravno. Sve će ostati isto, neće se ništa menjati, ni adresa, ni logo - kaže Šapić.

Nemanja Nenadić, programski direktor „Transparentnosti Srbija“ za „Alo!“ kaže da je nebitno ko je osnivač i na čije ime se vodi fondacija, već je važno nešto drugo.

- Kod humanitarnih organizacija je najbitnije da su prilozi kojima se ona finansira zaista dobrovoljni i da se koriste u skladu sa namenom. Sve drugo je u celoj toj priči manje važno - navodi on.

Dokaz: Izvod s APR-a

promo

Dokaz: Izvod s APR-a, Foto: promo

 

O organizaciji „Budi human”

Komentarišući to što na APR od pre desetak dana postoji jedna fondacija koja nosi ime „Budi human“, što je glavni moto Šapićeve fondacije, on kaže da to malo nije fer. - Malo nije fer da neko odabere baš to ime. Malo nije ljudski. Oni sutra mogu ko zna šta da urade, to ljudi mogu da povežu sa nama - kaže on.

Komentari (13)

vaska

29.09.2016 16:01

Sta ce edrugo da ardi bivsi demikrata nego da otima pare.

vitez

29.09.2016 16:59

@vaska - Bukvaliste, nije prisvojijo novac već preregistrovao organizaciju.

Gresis

29.09.2016 16:59

@vaska - to rade tvoji.Samo jednu istu pesmicu ponavljate a ovi tvoji sve lopove pustise na slobodu evo stize i Karic uskoro!

branko1

29.09.2016 16:31

Bravo Šapiću,dugo je I trajalo.Sad malo I sopstvene dzepove da "humanitarno"pomogneš

ZASTO

29.09.2016 16:57

@branko1 - bi to radio? Kao veoma uspesan vrhunski sportista dovoljno je zaradio i ne bi svoje ime kaljao!

Сава Прокоповић из Ритопека

29.09.2016 16:43

Одувек се знало и причало, да је Шапић обер криминалац.

Zozo

29.09.2016 18:05

@Сава Прокоповић из Ритопека - Kriminalac je onaj što šalje noću ljude s fantomkama i govori policiji da ne reaguje. A vaš "precednik" ima fondaciju a ne zna se odakle dolaze pare i od koga dok "prva dama" (hahahha) nosi haljine od nekoliko hiljada evra. Šapića za predsednika!

Sumadinac u Bgd.

30.09.2016 11:21

@Сава Прокоповић из Ритопека - Ti sto volis prepostenog Dodika reci nam kakve je kriminale radio AŠ.Ja nikad cuo tako nesto!

Srpska posla

29.09.2016 17:39

Odmah napadate coveka koji je dosao na ideju da osnuje fond i prikupi sredstva koja su mnogoj deci pomogla! Jos samo je Sergej Trifunovic osnovao fond,drugi se toga nisu setili! Ako je prisvojio fond ne znaci da je i pare.

sreten

29.09.2016 19:49

@Srpska posla - nije on ni smislio fond vec jedan momak kojeg je pre par meseci oterao da bi mogao radi malverzacije. bahato

nedjo

29.09.2016 17:41

oduvek mi je bio odvratna faca

mita

29.09.2016 18:20

Uz sve je prisvojio salu za vencanja opstine za tu kao humanitarnu organizaciju a sama vencanja u opstini je prebacio u konferencijsku malu salu koja se raspada i bas ga briga, gradjani se sve manje i manje odlucuju za vencanja u zgradi opstine delom i zbog ruinirane i neadekvatne sale a njega zaboli uvo, bitno je da se on licno vencao u opstini u svecanoj sali do njegove kancelarije i da je preskocio ruiniranu salu kad je on u pitanju i opstinu je obojio u zeleno ko da smo u Novom Pazaru .

STEF

30.09.2016 09:34

malo mi nije logicno da nema u imenu fondacije (Dr.) ipak je u to ulozio najveci trud...sve ostalo je farsa