Nemanja Joksimović
privatna arhiva
Nemanja Joksimović

privatna arhiva

Nemanja Joksimović, Foto: privatna arhiva

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Današnje tragikomično saopštenje Đilasove kombi stranke još jednom pokazuje svo neznanje ove samozvane elite koja bi sada da deli lekcije i komesaru za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliveru Varheljiju.

Umesto da budu srećni što Srbija danas, za razliku od perioda kada je njihov šef bio sve i svja u državi, stabilno korača na svom evropskom putu, dotični nastavljaju sa pokušajima da obmanu javnost.

Podsetiću javnost da je upravo za vreme vlasti Dragana Đilasa proces evropskih integracija bio stopiran na 11 meseci, da su se sudije birale na opštinskim odborima upravo njegove bivše stranke, a svi mediji po rečima pokojne predsednice Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać uređivali upravo po njegovom nalogu. I upravo zbog lažne evropske politike dotični su srozali sebe na nivo statističke greške, pa ni smanjeni izborni cenzus od 3% ne bi uspeli da predju, taman i da su izašli na izbore.

Da je Srbija danas stabilna i moderna demokratska zemlja pokazuje i Strategija proširenja EU za Zapadni Balkan iz 2018. godine u kojoj je Srbija označenja kao predvodnica na putu evropskih integracija, ali i otvorenih 18 pregovaračkih poglavlja i 2 privremeno zatvorena. U prethodnih šest godina bila je borba za svako otvoreno poglavlje, a to samo oni koji ne razumeju dešavanja u EU, u smislu politike proširenja, unutrašnjih procesa i pooštravanja političkih uslova mogu olako da kritikuju.

Da to nisu prazne reči pokazuje i podatak da je u vreme bivše vlasti, odnosno u periodu od 2000. do 2012. godine, u Evropsku uniju primljeno 12 država, a od 2012. godine, odnosno od dolaska na vlast Srpske napredne stranke samo jedna. Upravo taj podatak jasno pokazuje da je politika proširenja EU u periodu do 2012. godine bila mnogo povoljnija nego što je danas i da dotični nisu uradili apsolutno ništa da približe Srbiju Evropskoj uniji.

Srbija je danas, na njihovu veliku žalost, uređena evropska država koja nezadrživo korača ka Evropskoj uniji, pa sramni pokušaji ove kvazi elite da nekome drže lekcije o nezavisnom sudstvu, slobodi medija i izbornim uslovima su u najmanju ruku smešni. Da se grohotom nasmeje kompletna Evropa."