Aleksandar Antić
Dejan Briza/Alo!
Aleksandar Antić

Dejan Briza/Alo!

Aleksandar Antić, Foto: Dejan Briza/Alo!

Čak i njihove opozicione kolege iz Albanije koje su uz nasilje protestovali ulicama Tirane, kao glavni zahtev ističu raspisivanje vanrednih izbora. Međutim, to nije slučaj sa opozicijom u Srbiji, dodaje ministar.

Pročitajte još:

Podsećanje predsednika Aleksandra Vučića da su prevremeni izbori mogući, ali i da redovni izbori slede uskoro dovodi do očaja lidere Saveza za Srbiju, jer remeti njihovu ideju da dođu na vlast bez izbora, bez politike i bez podrške većine građana.

 

Ovakvo shvatanje politike i demokratije malo ko u Srbiji pa i u svetu može da razume i da opravda. Srbija je stabilna i demokratska država, u kojoj je fer i zakoniti izborni proces jedini način da građani donesu odluku ko će biti vlast, a ko opozicijia, navodi Antić.

Preporučujemo i ovo:

Partije koje čine vladajuću koaliciju spremne su da u bilo kom trenutku provere poverenje birača u svoju dosadašnju politiku, ali to očigledno nije slučaj sa koalicijom Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića.

Izborni uslovi su isti za sve i tako je još od vremena kada su današnji opozicionari bili na vlasti, pa njihovo oklevanje da izađu na izbore znači samo to da pred građane nemaju da iznesu politiku, koncepte i ideje za dalji razvoj Srbije, već samo svoje želje da ponovo budu na vlasti, zaključuje ministar Antić.