Miroslav Lazanski
Tanjug/Filip Krainčanić
Miroslav Lazanski

Tanjug/Filip Krainčanić

Miroslav Lazanski, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Govoreći o prevarama u prodaji naoružanja, Lazanski kaže da je varati sve teže i da više niko ne kupuje mačke u džaku.

- Evo poslednji su se Hrvati nasankali, sa ovim F-16 - rekao je vojno-politički komentator u emisiji "Dobro jutro Srbijo" na Hepi televiziji.

Pročitajte još:

On je istakao da je izraelski F-16 sjajan avion.

- Postoji pravilo kompanije "Martin Marijeta" da svaka nadogradnja, ako Izrael prodaje trećoj strani, avion mora biti u izvornom obliku, a Hrvatska je kupila te F-16 Barak jer je baš ta nadogradnja bila odlična, savršena. Ako ih ne kupe, to je veliki gubitak jer je to odličan, sjajan avion - tvrdi Lazanski.

On je dodao da Izraelci avione drže u fantastičnom stanju, te su njihovi polovni avioni bolji od nekih novih.

- Kakav ti radar imaš, na kom dometu, da li je osetljiv na ometanje ili nije, kakvu raketu imaš... To je vrednost aviona i naravno kvalitet pilota - rekao je Lazanski.

Izrael je danas službeno obavestio hrvatsko ministarstvo odbrane da ne može dobiti odobrenje SAD za isporuku Hrvatskoj aviona "F-16 Barak" američke proizvodnje, izjavio je juče hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević, čime je službeno potvrđeno da je propao posao oko kupovine tih aviona.

Komentari (1)

XXL

11.01.2019 10:44

Hrvati su trebali prvo da kupe te avione u originalnom izdanju pa tek naknadno da ih nadograde kada su u njihovom vlasništvu. Izrael nadograđuje i MiG-ove. U tome su izvrsni.