Aleksandar Vučić
Tanjug/Rade Prelić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Rade Prelić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Upitan da prokomentariše izjavu specijalnog izaslanika američkog predsednika Donalda Trampa, Ričarda Grenela, o tome da je lažna vest da postoji plan SAD za brzo rešenje pitanja KiM, Aleksandar Vučić je izjavio da je uvek govorio da pre svega treba sami da razgovaramo.

"Kad god ima velikih zapadnih sila, koje se umešaju, svi će da traže pola Srbije. Naše je da se tome odupiremo", istakao je on nakon obilaska radova na Klinici za infektivne i tropske bolesti.

Zdravstvo na prvom mestu

Čak 600 miliona evra je investirano u tri nova klinička centra, koja se nalaze u Beogradu, Vojvodini i Kragujevcu, zatim šest specijalnih klinika, kao i 19 opštih bolnica po Srbiji.

Vučić je takođe i postavio pitanje novinarima: "Da li možete da zamislite našu situaciju da ne razgovaramo, kako bi nam opstao narod na Kosovu, ima li alternative?"

Samo je rat alternativa, a mi ga nećemo, rekao je on i napomenuo da Srbiji sukobi nisu potrebni.

"Nama su potrebne decenije mira jer bi jedino tako imali svud po Srbiji nove klinike. Mi to ne bismo organski preživeli. Posle balkanskih ratova, Prvog i Drugog svetskog rata, ratova devedesetih... mi to ne bismo preživeli. Potrebna nam je pametna politika", izjavio je Vučić.

 

Komentari (2)

Zemun

19.02.2020 21:53

Bravo vucic!!!!!

Luka

20.02.2020 20:41

Moje cestitke i postovanje za unutarnju i ekonomsku politiku,ali beznadjei defetizam koji siris vezano za Kosovu ne treba da ti sluzi na cast.Tako se ne vodi drzava.Ne moze i nesme da se drzava miri sa otetim teritorijem i da ocekuje da ce ga netko vratit mirnim putem,pogotovo ne Albanci,koji su kroz historiju,samo pretnjama i ratnim poklicima i puskom ostvarili sve svije planove i u Makedoniji i na Kosovu.