Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odavno savetovao Siniši Malom da poništi doktorat koji mu osporavaju iz političkih motiva, i da napiše novi.

On je, povodom odluke Beogradskog univerziteta o doktoratu Siniše Malog, rekao da političke odluke odlično razume i da protiv njih nema ništa, ali da mu na pada na pamet da "se klanja politikanskim odlukama".

"Svoju karijeru sam izgradio suprotstavljajujući se neistinama", rekao je Vučić u Novom Sadu, upitan da li je stavljena tačka na doktorat Malog, budući da deo javnog i političkog života ima stav da ta afera neće proći.

"Žao mi je Siniše, vidim da ga je to mnogo pogodilo. Ja sam mu davno savetovao da to pocepa i da pred svima polaže ponovo, da napiše novi rad, da pozove sve ljude, da vide i čuju...''ne ne, ja sam se borio, mnogo sam truda uložio''. Evo ti sad", rekao je Vučić na pres konferenciji.

On je ponovio da Malog, koji je bio najbolji student, kritikuju oni koji su polupismeni u odnosu na njega,ali da će morati da plati političku cenu.

"Zahvalan sam ovom večitom studentu od 31 godine, političkom lideru ''Jedan od pet miliona'', oni su sve rekli, molim samo ljude da ih pažljivo slušaju. Oni su rekli da nije bilo upada u Rektorat, da ne bi bilo ni ovakve odluke. Ja sam sasvim saglasan sa njima. Oni su direktno rekli da nije bilo tog strašnog, političkog, fizičkog pritiska na ljude, da takve odluke ne bi bilo i ja sam apsolutno saglasan sa tim večitim studentom po tom pitanju", rekao je Vučić i nastavio:

"Sad će Siniši Malom da sole pamet Dragan Ðilas, Janko Veselinović i Boško Obradović - polupismeni u odnosu na Malog. Ali, Mali mora da plati i političku cenu, videćemo sve, kako, šta u budućnosti, i zbog toga što nije umeo dobro da proceni, a i zbog toga što, kada je pre tri meseca mogao da pokaže celoj Srbiji da ga je baš briga i da pocepa doktorat, to nije učinio. Sad da ga cepa je besmisleno", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Ocenio je da Mali dobro radi svoj posao i dodao da javne finansije nikada nisu bile uređenije u našoj savremenoj istoriji.

"I kada mu drže pridike ovi biznismeni Šoškić i Karapandža, onaj prevarant što je bio guverner Narodne banke...on će da soli pamet Siniši Malom i svaki dan kaže ''nije rast dovoljan''. Ne nego je dovoljan -3,1, a mali je +4,4...sve te gluposti morate da slušate sve vreme. Nema problema, ako hocete da Srbiju vode takvi stručnjaci, da nas ubijaju i uništavaju kao što su nas ubijali i uništavali zatvarajući sve fabrike, sprovodeći pljačkašku, lopovsku privatizaciju izvolite, izaberite ih, izbori su za tri meseca", rekao je Vučić i dodao da narod nije nimalo glup.

Sve su to, dodao je, stručnjaci sa lažnim aferama koje se uvek kao bumerang okrenu i pogode ih direktno u lice zato što se, dodao je, ne može lažima pobeđivati.

"Morate da radite, da imate program i planove, a ne samo da smišljate narednu laž, računajući da ćete nešto da napravite", rekao je Vučić.

 

Komentari (1)

Natasa81

23.11.2019 20:51

Narod sve vidi, ministar finansija se borio i kao gradonacelnik i kao ministar i stvorio rezultate koje niko ne moze osporiti!!