Napad na prostorije SNS-a u Šapcu
Privatna arhiva
Napad na prostorije SNS-a u Šapcu

Privatna arhiva

Napad na prostorije SNS-a u Šapcu, Foto: Privatna arhiva

U nemogućnosti da prihvate činjenicu da je Srpska napredna stranka imala 12.000 glasova više, smatraju da je isključivo nasiljem i zastrašivanjem moguće prekrojiti izbornu volju Šapčana.

Tako su u noći između utorka i srede, kamenovane prostorije Srpske napredne stranke u centru Šapca, pri čemu je pričinjena materijalna šteta. Pitamo se da li je ovaj bezumni čin odgovor na presudu Upravnog suda u Novom Sadu da na 27 biračkih mesta u Šapcu budu ponovljeni izbori?

Šapčani su 21. juna jasno rekli šta misle o politici koja je ovaj grad prekrajala dve decenije. Sada ova ubedljivo poražena grupa, umesto da raspiše ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta, pokušava da prekroji volju Šapčana, oglušujući se o Zakon, pretnjama, klevetama, ucenama, ali i kamenicama.

Podsećamo sve učesnike političkog života u Šapcu da je jedino mesto na kojem je moguće pošteno i demokratski promeniti vlast, odnosno dati sud o radu političara, biračko mesto, a ne ulica. U Šapcu su građani pre 17 dana dali svoj sud.

Zahtevamo od nadležnih da u što hitnijem roku reaguju, pronađu i privedu pravdi počinioce ovog bezumnog i sramnog čina. Apelujemo na državne organe da učine sve da se ovakvim pojavama stane na put.