Vučić i Junker
instagram/Budućnost Srbije
 
 
 
View this post on Instagram
 
 

"Srpski vinjak je našao svoje tržište i u Briselu, i u Moskvi. Ponosan na prijateljstvo sa predsednikom #EK Žan Klod Junkerom."

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Oct 29, 2019 at 9:21am PDT

 

Inače, tokom razgovora predsednik Srbije i najviši zvaničnici Evropske komisije razmotrili su situaciju na Zapadnom Balkanu, politiku proširenja EU kao i napredak Srbije na putu ka članstvu u EU. Sastanak je održan u sedištu Evropske komisije.

 

– Srbija će u svoj evropski put graditi dobre odnose i sa drugima, ponašati se kao odgovorna zemlja. Na pitanje zašto su vidljiviji naši dobri odnosi sa Rusima, odgovorio sam da mi kada hoćemo da kupimo oružje od neke zapadne zemlje kao da nismo suverene zemlje - rekao je Vučić, i dodao:

 

– To je promenio samo Makron, za druge ima komisija, čekanja, pa za šta će vam...Rusi ništa ne pitaju.

On je dodao je da je bolje, od drugih u regionu, predviđao šta će se dešavati oko procesa evropske integracije i da je to rekao i Ediju Rami i Zoranu Zaevu prilikom susreta u Novom Sadu.

- Naše je da u regionu uređujemo bolje odnose, čuvamo stabilnost, radimo i sprovodimo reforme, a da li će ''da nas se sete za dan bezbednosti'', to je drugo pitanje“ - kazao je on.

Istakao je da EU ne može da očekuje od nas više od racionalnog pristupa evropskim integracijama, i da nije realno očekivati strahoviti entuzijazam i oduševljenost građana Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Ministar Dačić o naoružavanju Srbije, Kosovu i konačnoj odluci Evropske unije