RUSI POSLALI TENKOVE SRBIJI! Rumuni zaustavili konvoj!

Rumunija nije propustila transport s ruskim naoružanjem koji se preko Dunava kretao u Srbiju, zbog sankcija koje je EU uvela Rusiji zbog situacije u Ukrajini. To je saopštilo Ministarstvo inostranih poslova Rumunije.

Ruski tenkovi stižu u Srbiju
Ruski tenkovi stižu u Srbiju, Foto: profimedia

 

* Rusija je poslala tenkove Srbiji

* Rumunija nije dozvolila da oni uđu u Srbiju

* Bukurešt je sve to obrazložio

- Za izdavanje tranzitne dozvole za prevoz vojnog materijala, koja može biti izdata samo rumunskom operateru, treba ispuniti nekoliko uslova - objasnili su u rumunskom MIP-u.

- Jedan od uslova je da usluge rumunskog operatera, koje se izdaju na osnovu tranzitne dozvole, ne treba direktno ili indirektno da odgovaraju interesima fizičkog ili pravnog lica, institucija ili organizacija iz Ruske Federacije, niti da budu namenjene za korišćenje u Rusiji (u skladu sa odlukom 2014/512/PESC Saveta EU o ograničavajućim merama, uzimajući u obzir akcije Rusije u destabilizaciji stanja u Ukrajini, a koji je deo unutrašnjeg zakonodavstva Rumunije) - dodali su u rumunskom diplomatskom resoru.

Ruski tenk Armata
Ruski tenk Armata, Foto: Profimedia

NA IVICI RATA U JAPANSKOM MORU! Korejski lovci F-16 napali ruskog bombardera T-95MS! Ispaljeno 360 hitaca! (VIDEO)

Objasnili su da se ovaj ovaj uslov ne ispunjava - zato što licenca nije ni bila izdata. Rumunska televizija "Digi 24" je saopštila da se radi o 30 tenkova i o 30 oklopnih transportera, koji su poslati u skladu sa ugovorom između Srbije i Rusije.

- Ruske vlasti su, ipak, zadržale transport i konfiskovale oružje - objasnila je ova televizija, prenosi Sputnjik.

OSETIĆE PUTINOV BES! Ovo je grubo kršenje prava! U Kerčkom moreuzu su napravili neoprostivi incident! Uslediće momentalna reakcija Moskve!

RUSIJA SPREMA OSVETU UKRAJINCIMA Neko će DEBELO platiti za napad na Dunavu! Odgovor Moskve biće momentalan, a posledice po Kijev ogromne! (VIDEO)

ŠAMAR PUTINU, KIJEV PONOVO ZVECKA ORUŽJEM! Ukrajinci zaplenili ruski tanker na Dunavu! Objavljen ŠOKANTAN snimak nasilja Ukrajinaca (VIDEO)

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi