Aleksandar Vučić
Tanjug/ Rade Prelić
Aleksandar Vučić

Tanjug/ Rade Prelić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/ Rade Prelić

„Izuzetno smo zahvalni na posvećenosti ruskih partnera u sprovođenju i finansiranju unutrašnjeg oslikavanja Hrama Svetog Save u Beogradu“, rekao je Vučić i naglasio da je za uređenje Hrama Srbija u petak, 22. marta, uplatila dodatnu pomoć u iznosu od deset miliona evra, kao što je to učinila i 2018. godine, saopštila je pres služba predsednika.

Pročitajte još:

Rukovodilac Federalne agencije za poslove Zajednice nezavisnih država, sunarodnika u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju (Rošotrudničestvo) Eleonora Mitrofanova istakla je da su duhovne veze dva naroda osnov za razvoj odnosa na svim nivoima.

Ona je pozdravila dogovor o potpisivanju Programa saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, sporta i omladinske politike između vlada Republike Srbije i Ruske Federacije za period 2019-2021, koje je planirano za april ove godine.

Aleksandar Vučić

Tanjug/ Rade Prelić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će koordinacija sa ruskom stranom biti još čvršća i još jednom zahvalio na bezrezervnoj podršci Ruske Federacije povodom namera tzv. Kosova da postane član pojedinih međunarodnih organizacija.

On je posebno istakao zahvalnost Eleonori Mitrofanovoj na njenom angažovanju i velikom doprinosu kao ambasador Ruske Federacije u Unesko, kada je sprečeno članstvo samoproglašene države Kosovo u ovoj međunarodnoj organizaciji, navodi se u saopštenju.