Hašim Tači
EPA/Valdrin Xhemaj
Hašim Tači

EPA/Valdrin Xhemaj

Hašim Tači, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

- Od maja pokušavam da pozovem partije na zajedničke sastanke - izjavio je Kadri Veselji

Rezoluciju su u ponedeljak predložili lideri vladajuće koalicije i dostvili je skupštini, a da bi ona bila usvojena neophodna je dvotrećinska većina poslanika.

Od opozicionih stranaka prisustvovali su predstavnici SDP i Alternative, dok su izostali najuticajniji Demokratski savez Kosova i Samoopredeljenje.

Veselji je sastanak opisao kao veoma dobar i konstruktivan, prenose prištinski mediji.

- Od maja pokušavam da pozovem partije na zajedničke sastanke. Kosovo mora da govori jednim jezikom i ima jedinstvenu poziciju o svojoj platformi. Predložena rezolucija uključuje sve što su opozicija i vladajuća koalicija tražile - rekao je Veselji.

Predstavnica Alternative Mimoza Kusar-Ljilja poručila je da ako se ne postigne politički konsenzus o dijalogu Beograda i Prištine, treba raspisati vanredne izbore.

Pročitajte još:

Šef poslaničke grupe SDP, Dardan Sejdiu ocenio je da nacrt rezolucije ne zadovoljava ni minimum očekivanih kriterijuma, prenosi Zeri.

Poikret Samoopredeljenje nije prisustovao sastanku jer, kako je objasnila portparolka Tinka Kurti za portal Telegrafi, rezolucija ima za cilj da pruži legitimitet "ličnim avanturama predsednika Hašima Tačija".

- Njemu treba dokument skupštine da nastavi da trči za Vučićem. Zato su takvi sastanci, koji služe samo Tačiju, beskorisni za Kosovo - rekla je Kurti.