Marko Jakšić
printscreen
Marko Jakšić

printscreen

Marko Jakšić, Foto: printscreen

Meta na čelu predsednika Aleksandra Vučića je nacrtana, sada se samo traži egzekutor. To je izgleda rešenje za KiM koje su smislili pojedini opozicioni političari bliski Draganu Đilasu. 

- U interesu i države, i društva, i Kosova i Metohije mislim da ti je vreme da se povučeš. Što pre to uradiš, biće lično za tebe i bezbolnije i bezbednije - poručio je na kraju pisma Marko Jakšić, član Predsedništva Narodnog pokreta Srba sa KiM „Otadžbina“, s kojim se Đilas prošle godine sastajao u Leposaviću u pokušaju da na severu Kosmeta organizuje demonstracije.

- A za tebe su kosovski mit i kosovska epopeja samo neke legende. Glorifikuješ sultana Murata, a pljuješ na nebesku Srbiju. Možda grešim, ali ti iz tamo nekog Čipulića kod Bugojna nisi pozvan da rešavaš najvažnije srpsko pitanje, a to je pitanje Kosova i Metohije. Jer ono što ne znaš jeste da je Kosovo i Metohija temelj naše kulture, duhovnosti, pismenosti, državnosti… Tebe za Kosovo vezuje samo da razmišljaš o procentima. Sistemu daš-dam. Za tebe je Kosovo i Metohija pitanje tendera, a ne pitanje istorije. Sistem je: dajte mi mrvice, biću zadovoljan - naveo je Jakšić.

- Pretnja koju je kvazipatriota Marko Jakšić, bivši gospodar života i smrti Srba na Kosovu i Metohiji, javno uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću nastavak je prljave kampanje Đilasa i njegovih pajtaša, u skladu sa kriminalnim karakterom njihove „politike“ - saopštila je Srpska lista.

To je, dodaje se, i nastavak politike pretnji Đilasa i samozvanog pokreta Srba sa KiM „Otadžbina“ po bezbednost predsednika republike i podseća da je njihov član i poslanik Slaviša Ristić na Vidovdan 2018. poručio Vučiću da će „završiti kao Đinđić“. Reakcija tužilaštva na ove nedvosmislene pretnje Jakšića je najmanje što svaki pošteni građanin Srbije očekuje.

- Jakšić, Ristić i ostale produžene Đilasove ruke na KiM su taj period potom iskoristili za enormno bogaćenje raznim malverzacijama, po čemu je i Marko PDV Jakšić i dobio taj nadimak. Tako da je jasno, ako je neko stručan da priča o nameštenim tenderima, za to je dotični doktor i najveći ekspert. Ili, kako bi on rekao, majstor - stoji u saopštenju.

 

Pretili mu iz „Otadžbine“ da će završiti kao Đinđić

Podsećanja radi, Slaviša Ristić, član Predsedništva Saveza za Srbiju iz pokreta „Otadžbina“, uputio je 2018. godine otvoreno pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kojem je naveo da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić zbog Kosova mogao da završi kao ubijeni premijer Zoran Đinđić. Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe vladajuće koalicije u Skupštini Srbije, tada je pozvao nadležne institucije da reaguju, ali reakcija je izostala.

 

Komentari (6)

Nikola

15.06.2020 07:31

Ti ljudi su stvarno bolesnici oni su za psihijatriju.

beba

15.06.2020 07:34

Dilas- gledam sinoc one njegove pacovske oci u Utisku nedelje,da umres od straha.U sta se pretvori taj covek? Sav se izopacio,a bio je divan politicar...

boki

15.06.2020 09:16

koje budale i psihopate

Pop

15.06.2020 09:27

Чудно је то што ови људи оваквим изјавама мене лично заокупљају из више разлога. Први је што прво не објасне шта је то Вучић као председник урадио па је косово прогласило независност. Друго шта је председник допринео да су Тачи и остали у Косовском параненту уводили овакве рестрикције. Убијањем Српског лидера и неразјашњеном случају. Нико од ових што прете никаква објашњења не износе и разлоге, никакав план и програм само претња као што то чини само мафија и они који раде о другима о глави.

Gabriel

15.06.2020 11:32

Hoće li tužilaštvo već jednom da reaguje na ove otvorene pretnje i ucene? Kako da se osećaju obični građani, kad predsednik kao institucija nema pravnu zaštitu pravosudnih organa ove države?!

gargamel

15.06.2020 18:13

Čovek je definitivno psihopata i zreo za ludnicu. Namerno ne navodim ime, jer svako sa dva grama mozga će znati o kome je reč. Ne metak , nikako.