POSLE BORISOVE IZJAVE BUGARI OBAVILI DRAMATIČAN POZIV! Rekli mu da dođe na konsultacije! Reč je o Kosovu, a u sve je umešan i Ivica Dačić!

Ambasador Srbije u Sofiji biće pozvan na sastanak u bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova u ponedeljak, po nalogu ministra Ekaterine Zaharijeve, zbog komentara ministra Ivice Dačića o bugarskom premijeru Bojku Borisovu, saopšteno je danas u Sofiji.

 

Bojko Borisov posle proglašavanja pobede
Bojko Borisov posle proglašavanja pobede, Foto: Tanjug/AP

Kako prenosi agencija BTA, povod za poziv ambasadoru Srbije je Dačićev komentar izjave bugarskog premijera Borisova na konferenciji za novinare na samitu o Zapadnom Balkanu u Poznanju.

 

Borisov je rekao da bi Žosep Borel, kao budući šef diplomatije EU, trebalo da zastupa stav cele Unije i da bi, bez obzira što Španija ne priznaje nezavisnost Kosova a druge države članice priznaju, u skladu s tim trebalo da postupa.

"MOGAO SAM SAMO S K**** DA GA SKINEM!" Trifunović se blamirao, pa probao da se izvuče na Šešelja. Posle ove izjave, dvaput će da razmisli da li da ga spomene!

Ministar Dačić prokomentarisao je tu izjavu Borisova danas rečima da stav Evropske unije nije da je KiM nezavisno i da bugarski premijer Bojko Borisov, koji tvrdi da jeste, mora da poštuje taj stav, a ne da drži pridike budućem šefu diplomatije EU Žosepu Borelu.

 

 • Korisnik: Sara
  06/07/2019 - 22:35
  Dačić je potpuno korektno reagovao!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi