Rejčl Bejtl
Rachel Baitel
Rejčl Bejtl

Rachel Baitel

Rejčl Bejtl , Foto: Rachel Baitel

Bejtl predviđa "prosperitet i napredak" za žene u novoj fazi američko-srpskih odnosa, iskovanih potpisivanjem istorijskog sporazuma između Srbije i Kosova, potpisanog u Beloj kući, pod budnim okom Donalda Trampa, pre samo dve nedelje.

Danas Srbija zauzima povoljan prostor na svetskoj sceni, podržan američkim državnim zvaničnicima.

Pročitajte još:

Rejčl Bejtl, članica delegacije koju čini šest američkih vladinih agencija, koje su posetile Beograd, otkriva kakvu će korist imati Srpkinje od proširenja inicjative Ivanke Tramp.

Ona je najpre rekla da je Beograd "prelep grad".

- Srbija prihvata i osnažuje ženska prava, što je divno - ističe ona.

U DFC-u Rejčl obavlja posao zamenika direktora izvršnog kabineta Adama Bolera. Njihov program ženskog preduzetništva usklađen je sa incijativom Ivanke Tramp za globalni razvoj i prosperitet. Naziv "2X" u sebi krije poruku osnaživanja žena u radu.

- Znamo da su žene manje sklone riziku, što ih čini sigurnim saradnicima u mnogo čemu - navodi Bejtl.

Ona objašnjava da su žene pokazale neverovatne sposobnosti kada je u pitanju vođenje firmi. Ona navodi i to da je veliki broj firmi odlično poslovao i zarađivao ukoliko je u njima bio zaposlen veliki broj žena. 

Podizanje zajednice 

Osnaživanje i podsticanje žena da same pokrenu svoje poslove i projekte će biti glavni prioritet "2X".

Fokus kancelarije u Beogradu će biti osnaživanje projekata koje iniciraju žene. Na ovaj naćin žele da podstaknu žensku populaciju na rad i omoguće im da se dokažu na poslovnom planu.

- Kao neko ko je radio sa Ivankom Tramp, znam da američka vlada želi da vidi žene na pozicijama na globalnom nivou- kaže Rejčl.

Pročitajte još: