Spomenik
Alo.rs
Spomenik

Alo.rs

Spomenik, Foto: Alo.rs

Reditelj Srđan Dragojević kritikuje spomenik Sibinjanin Janku i tvrdi da je to dokaz da se u Srbiji "mafija bavi kulturom i umetnošću", a predsednica Komisije za nazive ulica, trgova i spomenika Andrea Radulović mu odgovara da je spomenik poklon mađarske vlade i da je vlada u Budimpešti raspisala i umetnički konkurs za izbor rešenja za spomenik.

Srđan Dragojević

Alo!/ Rajko Ristić

Srđan Dragojević, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Prema sporazumu Beograda i Budimpešte, ističe Radulović, Srbija će Mađarskoj pokloniti spomenik Nikole Tesle, koji će raditi srpski umetnici, kao što je nedavno otkrivena bista Vuka Karadžića u Ljubljani, poklon Beograda, a posle rekonstrukcije skvera na uglu Džordža Vašingtona i Palmotićeve biće postavljena bista Jerneja Kopitara, poklon Ljubljane Beogradu.

Pročitajte još:

 

Radulović navodi da je Dragojević, "politički preletač", do sada promenio već šest stranaka i da je sada, kako kaže, "Ðilasov potrčko", a pre samo pet godina glasao je u Narodnoj skupštini za vladu Aleksandra Vučića, ali je ljut jer nije mogao da uzima od države onoliko para koliko je planirao.

Radulović navodi i da bi Dragan Ðilas morao da zna da pomenuta vrsta kulturne razmene nije neuobičajena, pošto je bio gradonačelnik kada je postavljen spomenik Hajdaru Alijevu, poklon Azerbejdžana našem gradu.

"Ali, Ðilas se danas ničega ne seća. On bi da zaboravimo i kako je zaduživao grad, i kako se bogatio i kako je kao gradonačelnik zabranio ulaganja u Beogradsku tvrđavi, a zaposlenima je samovoljno smanjio plate za 25 odsto i kako je bio poznat po izjavi ''šta će nam pozorišta kada ne prave profit''!?", navela je Radulović uz konstataciju da mu u tome pomaže Srđan Dragojević, politički prevrtač, čije političko delovanje se svodi na izreku "volim svaku stranku do poslednjeg budžetskog dinara".

Dragojević je na svom tviteru naveo da "u svakoj zemlji i ima nepotizma, mafije, korupcije. Ali, nema ni jedne zemlje gde se mafija bavi Kulturom i Umetnošću, sa, slika jasno veli, "promenljivim rezultatom"".